JxCat exclou Buch de la campanya

La candidata Laura Borràs assegura que ja no havia format part de les anteriors eleccions
Miquel Bruch abraça el president Quim Torra

El conseller d'Interior, Miquel Buch, no participarà en la campanya electoral del 10-N. Així ho ha anunciat aquest dilluns la candidata de Junts per Catalunya (JxCat) al Congrés dels Diputats, Laura Borràs, en una roda de premsa al Parlament.

Borràs ha tret ferro a l'anunci, efectuat en el torn de preguntes dels periodistes, i ha indicat que Buch ja no va participar en la campanya del 21-D i en l'últim cicle electoral. "No va a les llistes de JxCat al Congrés", ha destacat la cap de cartell a Madrid.

La decisió, en tot cas, arriba en un moment en què el conseller està qüestionat per sectors de JxCat per l'actuació dels Mossos en les protestes contra la sentència. Sense anar més lluny, el candidat de la formació al Senat, Roger Español, que va perdre la visió d'un ull per culpa d'una pilota de goma l'1-O, ha demanat obertament la dimissió del conseller Buch, i no són cap secret les tensions entre Interior i Presidència aquesta legislatura.

Borràs, en tot cas, no demana la dimissió del conseller i "treballarà" internament per fer les aportacions que cregui "oportunes" sobre la polèmica dels últims dies amb la policia catalana.

En la mateixa roda de premsa, Eduard Pujol, portaveu de JxCat al Parlament, ha anunciat que la formació impulsarà una comissió d'investigació sobre "totes" les actuacions d'aquests dies, tant per part dels Mossos com de la Policia Nacional espanyola.

(Visited 34 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari