Site icon El Triangle

La fiscalia belga demana que es lliuri Puigdemont per sedició i malversació

Carles Puigdemont

La Fiscalia belga demanarà aquest dimarts al Tribunal de primera instància de Brussel·les que executi l'ordre europea de detenció i lliurament (OEDE) perquè l'expresident de la Generalitat, Carles Puigdemont, sigui lliurat a Espanya per sedició i malversació, els dos delictes pels quals el reclama la Justícia espanyola, segons han informat a Europa Press fonts de la seva defensa.

Les parts, que ja han tingut accés a les primeres al·legacions escrites, han estat citades aquest dimarts a partir de les 9.00 hores per a la vista sobre la reactivació de l'euroordre, en una audiència a porta tancada en la Cambra del Consell de Brussel·les.

Els advocats de Puigdemont preveuen sol·licitar un ajornament de la vista per a comptar "amb més temps per a preparar" la defensa de l'expresident, amb l'argument que pràcticament només han tingut 24 hores per a estudiar el dossier i al·ludint a la complexitat del cas.

Per això, segons ha explicat a Europa Press l'advocat belga de Puigdemont, Paul Bekaert, el jutge no prendrà cap decisió sobre el fons de l'assumpte, sinó que fixarà una nova data, "probablement a primers de desembre", per a continuar la vista i que les parts puguin presentar els seus al·legats.

Puigdemont es troba en llibertat sense fiança, però subjecte a condicions com tenir una residència fixa a Bèlgica i no sortir del país si no és amb autorització del jutge, a l'espera que es resolgui el seu cas.

Per a evitar l'extradició, la defensa de Puigdemont va esgrimir que tenia immunitat com a eurodiputat però, després de consultar amb el Parlament europeu, el jutge instructor va concloure que no gaudia de tal protecció.

Exit mobile version