Paluzie valora dels aldarulls que fan visible “el conflicte”

Sabrià, d'ERC, afirma que "es coneix molt més la sentència" gràcies al bloqueig de l'aeroport
Elisenda Paluzie
Elisenda Paluzie

Dues veus destacades de l'independentisme català han valorat positivament les accions de protesta de l'independentisme que han desembocat en aldarulls i en el bloqueig de l'aeroport de Barcelona-El Prat, per la seva capacitat de posar l'afer català a l'aparador.

La presidenta de l'ANC, Elisenda Paluzie, ha manifestat a TV3 que les imatges dels aldarulls de les dues darreres setmanes a Barcelona "fan visible el conflicte" a escala internacional, tot destacant el ressò obtingut a la premsa estrangera, i ha responsabilitzat de la violència a l'Estat. Preguntada per si les imatges de violència poden perjudicar el moviment independentista, Paluzie ha afirmat que "de moment, les enquestes en relació a les eleccions del 10 de novembre no ho indiquen".

Per la seva part, el portaveu parlamentari d'ERC, Sergi Sabrià, ha respost al programa de La Sexta Salvados, emès aquest diumenge, que "em sembla que això va sortir a tot arreu", en referència al bloqueig de l'aeroport de Barcelona-El Prat que ell mateix va promoure a les xarxes, "i que amb això es coneix molt més la sentència, i això ja és important per a nosaltres".

Pel que fa a la frustració generada entre els independentistes per les expectatives aixecades pels dirigents del procés, Sabrià ha admès que "segur que hi ha corresponsabilitat", però seguidament ha indicat que hi haurà "més octubres" i que intentaran aprendre del que no van fer bé.

"No sé qui és el Tsunami Democràtic, però si que sé què busca el Tsunami Democràtic", ha afegit Sabrià, tot defensant "les seves vies i la seva proposta", quan li han preguntat si troba responsable encoratjar la gent a seguir algú que ni ell sap qui és.

Laura Borràs, de JxCat, ha dit, sobre les declaracions de Paluzie, que "el negatiu és que hi hagi un conflicte polític a Catalunya i la dimissió de l'Estat a l'hora de resoldre'l, això és el negatiu".

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides