Jordi Cardoner renuncia i es desferma el joc de trons a la junta del Barça

Els directius Maria Teixidor i Xavier Vilajoana no neguen les seves aspiracions a ser candidats
Jordi Cardoner

Les últimes setmanes al FC Barcelona no només estan sent convulses en l'entorn del club per causes esportives i polítiques. També internament s'han detectat subtils però transcendents moviments en l'estratègia continuista de cara a les complicades eleccions que, en principi, s'han de celebrar la primavera del 2021. No obstant això, poden produir-se alteracions en l'escenari previst i un avanç electoral al final d'aquesta temporada, tant si l'equip obté un botí de títol interessant (Lliga i Champions League) com si per contra les complicacions en la transició de l'equip condueixen a una situació de tensió social que exigeixi l'obertura de les urnes.

El continuisme jugarà la seva basa més important quan esculli el nou líder, el directiu que sigui capaç de conciliar la confiança de la resta de la junta i al mateix temps pugui atreure la dels socis barcelonistes sobre la base de l'acció de govern des del 2015, o bé des del 2010, segons com ho vulgui presentar, i competir amb l'avantatge que dona acreditar tants anys de gestió per aspirar a la reelecció.

Les travesses sempre han apostat pel vicepresident primer, Jordi Cardoner, també màxim responsable de l'àrea social, com el candidat idoni almenys en aparença en la línia successòria, de la mateixa manera que al seu moment Josep Maria Bartomeu va rebre de mans de Sandro Rosell el llegat d'una presidència que, en cap cas, pot considerar-se un regal. Ni en aquell moment, l'any 2014, ni ara.

Tampoc en aquest cas, ja que, segons les últimes informacions, Jordi Cardoner estaria avui més lluny que mai d'acceptar l'encàrrec de ser el candidat i líder continuista. No només pels seus constants regatejos quan la premsa l'interroga sobre això, tot i que encaixen amb una encertada estratègia de prudència, sinó perquè últimament s'han fet consultes entre directius de pes per mesurar alternatives i el grau de predisposició i disponibilitat d'alguns d'ells.

Aquestes consultes assenyalen l'actual secretària de la junta, Maria Teixidor, i el vocal esportiu Xavier Vilajoana. Cap dels dos ha negat rotundament que els agradaria. En el cas de Maria Teixidor, a més, afegint que podria ser la primera dona aspirant al càrrec i qui sap si la primera presidenta. El seu company de junta Xavier Vilajoana és fill d'un exdirectiu de l'època de Josep-Lluís Núñez i un barcelonista amb prou aspiracions.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides