El dia de la marmota

L’independentisme torna al carrer Marina de Barcelona dos anys després però hi congrega la meitat de gent
Manifestació idependentista a Barcelona

L’independentisme està instal·lat en el dia de la marmota, que en un film conegut com Atrapat en el temps van protagonitzar Bill Murray i Andie MacDowell allà pels anys noranta. Dos anys després d’una multitudinària manifestació al carrer Marina de Barcelona reclamant la llibertat dels polítics empresonats, l’ANC i Òmnium han tornat a recaure al mateix lloc sota la mateixa reivindicació, però enguany ha congregat a la meitat de persones, unes 350.000. El passat divendres dia 18, cinc dies després de la sentència, es van manifestar prop de mig milió de persones també a Barcelona.

Malgrat que la convocatòria era per reclamar la llibertat dels condemnats pel Tribunal Suprem, el crit més nombrós ha estat el d’independència. La gent ocupava les cruïlles, però la calçada i les voreres no estaven tan plenes com fa dos anys, quan era materialment impossible circular a peu. En canvi, dos anys després, qualsevol vianant era capaç d’anar a peu sense massa entrebancs des de la Sagrada Família fins al capdavant del carrer Marina.

Moltes colles castelleres animaven els diferents trams. Moltes parelles amb els seus fills bastant petits asseguts a terra berenaven els iogurts. Molts han reciclat les samarretes dels 11-S. Els manifestants s’han entretingut xiulant els helicòpters i assenyalant amb l’índex en alt en direcció a aquests aparells creient que eren els policials, però també n’hi havia de mitjans de comunicació.

L’independentisme associatiu segueix mirant el passat. Segueix copiant marxes de la llibertat o manifestacions de fa dos anys. Sembla que els independentistes sembla que segueixin menys les consignes de l’ANC i Òmnium. Potser, també, comencen a estar cansats de tanta manifestació. Potser, també, tenen por d’aldarulls, com els protagonitzats la darrera setmana per uns grups violents i encaputxats. Potser, estan simplement cansats. Per cert, és probable que els del tsumani democràtic assegurin que l’èxit de la manifestació ha estat gràcies a ells. Van assegurar que durant la manifestació es podria trobar el QR que actualitza l’aplicació. Milers de persones buscaven a dins de la manifestació qui tenia els QR. Semblaven seguidors del joc pokèmon.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides