350.000 manifestants reclamen la llibertat dels presos a Barcelona

Nova mobilització de l'independentisme contra les condemnes del Tribunal Suprem a la capital catalana
Manifestació idependentista a Barcelona

Sota el lema "Llibertat" manifestants independentistes s'han concentrat avui al carrer Marina de Barcelona per participar en la marxa en rebuig de la sentència del procés convocada per l'ANC, Òmnium Cultural i les més de 500 entitats que s'hi han adherit. Unes 350.000 persones hi han participat, segons la guàrdia urbana. Poc després de les cinc de la tarda, els concentrats ha començat a caminar en direcció a l'escenari que s'ha instal·lat a l'Avinguda Icària.

La pancarta amb el lema "Llibertat" la portaven els familiars dels presos i representants de les entitats. No obstant això, un grup s'ha avançat a la capçalera amb una pancarta no prevista, amb el lema 'Independència és llibertat' i la porten unes 50 persones amb màscares blanques i un signe d'interrogació negre.

En arribar a l'escenari, s'han llegit els manifestos, acte central de la manifestació. Blanca Bragulat, parella de Jordi Turull, ha intervingut en nom dels familiars dels presos.

El president del Govern, Quim Torra, ha expressat que el Govern arribarà "tan lluny com la gent vulgui que arribi". En declaracions als periodistes abans de començar la marxa pel carrer Marina, Torra ha dit que el moviment independentista ha mostrat aquesta setmana que està unit: "Dimarts va ser el Govern, dimecres el Parlament, i avui amb els alcaldes del país ens hem conjurat a seguir endavant i exercir el dret d'autodeterminació".
 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides