La peça d’Innova sobre la contractació de personal ja no és secreta

El sumari assenyala irregularitats de l'Ajuntament de Reus que poden constituir delictes de malversació i prevaricació
Josep Prat, a ESADE, el 2012
Josep Prat, a ESADE, el 2012

El jutge instructor del cas Innova, la macrocausa de presumpta corrupció a l'Ajuntament de Reus i el seu conglomerat d'empreses públiques Innova, ha aixecat el secret que afectava la peça separada número 3 del sumari, corresponent a les contractacions de personal.

Segons revela el Diari de Tarragona, la peça 3 assenyala possibles irregularitats en les empreses Grup Aigües, Grup Econòmic i Grup Salut que podrien construir delictes de malversació de fons públics i prevaricació.

Els investigadors hi assenyalen que es van dur a terme "contractacions sense respectar els principis de publicitat, transparència, imparcialitat, professionalitat, independència, discrecionalitat tècnica, adequació i agilitat".

La contractació de personal és una de les claus de la macrocausa. El jutge ha reiterat que els diners d'Innova s'han de considerar de titularitat pública, en contraposició al criteri de la defensa. Es tracta d'una de les darreres peces secretes que quedaven -resten tres més per destapar- en una causa iniciada el 2012. El jutge, així mateix, ha obert un termini de 15 dies perquè les parts al·leguin sobre la declaració de la derivada de les contractacions com a complexa.

(Visited 40 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari