Els Mossos lamenten “l’absoluta falta de suport institucional”

La cúpula del cos policial està satisfet que judicatura i fiscalia els considerin "un cos fiable"
Quim Torra passa revista a mossos d'esquadra

En una reunió de la cúpula dels Mossos d'Esquadra aquest dijous en la qual hi havia els màxims responsables uniformats del cos es va lamentar "l'absoluta falta de suport institucional que han rebut per part d'autoritats", segons publica El Periódico. Aquesta queixa feia referència a les declaracions fetes, tant pel president català Quim Torra com pel president del Parlament, Roger Torrent, sobre els aldarulls que es van produir entre els Mossos i grups violents d'independentistes arran de la publicació de la sentència del Tribunal Suprem contra els líders del procés.

Segons s'ha sabut, els comandaments policials es van queixar de "tuits i paraules" com el que va publicar Torrent i en el qual es queixava que és "incomprensible que un grup de neonazis armats pugui creuar mitja ciutat fins al centre de Barcelona i estigui apallissant a gent impunement. No s'entén i deuen exigir-se responsabilitats. Prou".

En la mateixa reunió, els responsables dels Mossos també van lamentar que podrien haver perdut el suport de part de la ciutadania per alguns episodis que han protagonitzat alguns agents del cos, i que seran investigats internament. Pels comandaments policials aquesta pèrdua de confiança "tocarà treballar per a recuperar-la".

Per altra banda el comissari en cap, Eduard Sallent, va defensar que el dispositiu liderat per la policia de la Generalitat en col·laboració amb el Cos Nacional de Policia (CNP) i la Guàrdia Civil va complir l'objectiu de garantir els drets i llibertats de tots els ciutadans, sense parlar d'"èxit" ja que es van produir més de 500 persones ferides, entre manifestants i policies.

La cúpula policial catalana també afirma que ha recuperat la confiança d'institucions com la de la judicatura i de la fiscalia, i que els han fet arribat que els Mossos són "un cos fiable". Sallent va apuntar que els Mossos "sempre han estat fiables" encara que ha celebrat que la confiança amb la justícia s'hagi normalitzat.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides