Acabarà Xavi Martín amb la Masia del Barça?

Xavi Martín

L'empremta que pot deixar el nou director de la Masia del FC Barcelona, Xavi Martín, serà sens dubte evident i indeleble a la vista de les primeres decisions i actuacions d'un personatge de qui la sola presència en l'administració del club produeix recels i sobretot incredulitat. De moment, a més de desfer-se de l'històric pedagog Carles Folguera, sens dubte el formador més experimentat i reconegut internacionalment del club, el nou 'cap' ha escombrat d'un cop de ploma el projecte Masia 360º, que des de 2015 havia promogut la formació integral dels esportistes del club, no només en actiu si no especialment quan deixaven d'estar-ho i s'incorporaven al món laboral un cop acabada la seva etapa com a professionals de l'esport.

Però, a part de la recuperació dels exjugadors del club, de qualsevol secció o edat, orientada a aprofitar la seva experiència i coneixements, també es va iniciar un programa de preparació dels més joves per quan arribi aquest moment de penjar les botes. Així, es pretenia que en una o dues generacions d'esportistes es pogués començar a completar un cicle de formació integral no només per al camp o la pista sinó per al món real al qual cal tornar o integrar-se més tard o més d'hora.

El treball de tres anys l'ha tirat ara per la borda Xavi Martín, probablement perquè en la seva projecció professional i visió de futur no es contempla qualsevol tipus d'actuació que protegeixi, amb prou sensibilitat, els valors del barcelonisme a través dels professionals, exprofessionals i futurs professionals que hagin defensat els colors blaugranes.

No serà, segons diuen els que segueixen en l'equip de La Masia, l'última decisió d'un director sense una claredat d'idees destacada i sobretot sense una personalitat definida. Al capdavall, el projecte Masia 360º va ser un dels arguments guanyadors de Josep Maria Bartomeu a les eleccions a la presidència de 2015 contra altres programes sense èxit ni atractiu com el de Toni Freixa, candidat del qual Xavi Martín va ser cap de campanya.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides