Torra demana a Buch “depurar” responsabilitats dels Mossos

El president ordena una investigació interna i el conseller d'Interior demana confiar en la policia catalana
El conseller Buch parlant amb el president Torra al Parlament

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha anunciat aquest dimarts que en la reunió del Govern ha demanat al conseller de l'Interior, Miquel Buch, que iniciï immediatament "les investigacions que calguin" sobre l'actuació dels Mossos d'Esquadra de la setmana passada en les protestes contra la sentència del Suprem.

En la roda de premsa posterior al Consell Executiu, ha afirmat que la policia catalana ha d'analitzar "les actuacions que no s'hagin adequat als protocols" i obrir els expedients interns que calguin per depurar responsabilitats.

Torra també ha plantejat al Govern que els partits independentistes creïn com més aviat possible una comissió d'investigació al Parlament que estudiï "amb total transparència" tots els fets que van tenir lloc la setmana passada.

L'anunci d'aquesta petició s'ha produït després que aquest mateix dimarts Buch hagi demanat confiança als Mossos i hagi dit que "com sempre prendran mesures" si qualsevol agent no s'ha ajustat als protocols del cos durant el dispositiu policial durant les manifestacions contra la sentència de l'1-O.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.