La vaga ‘indepe’ torna a dificultar la mobilitat de persones i mercaderies

Sis 'Marxes per la llibertat' es dirigeixen a Barcelona per col·lapsar la ciutat
Vaga general

Aquest matí s'ha sumat una sisena marxa per la llibertat, aquesta convocada pels CDR, a les altres cinc convocades per l'ANCÒmium Cultural que es dirigeixen a Barcelona amb la voluntat de col·lapsar la ciutat en protesta per les sentències del Tribunal Suprem contra els líders independentistes. Unes marxes que arriben a la capital catalana coincidint amb la convocatòria de vaga general que l'independentisme ha fet per aquest divendres.

Pel que fa a la vaga general aquesta està afectant bàsicament a la mobilitat de persones i mercaderies a tot el territori català. Les principals vies de comunicació han patit talls en algun moment del matí, com seria el pas per la Junquera per passar a França. Uns talls que han estat intermitents a les principals entrades i sortides de Barcelona i a diferents carrers de la ciutat.

Pel que fa al comerç i la indústria, tot i que fins a darrera hora no es podrà concretar l'afectació de la vaga, sí que es pot avançar que Seat ha decidit parar la producció de la seva fàbrica de Martorell. La companyia defineix l'aturada de la producció com una "aturada tècnica" pels problemes de mobilitat que generaran les protestes.

També hi ha hagut dificultats per accedir a la Central Integrada de Mercaderies de Lleida (CIM), en el polígon d'Els Frares, a causa de les barricades amb foc que han post piquets de vaguistes. A Barcelona s'ha cancel·lat el servei del telefèric de Montjuïc per a tota la jornada de vaga general, i pel que fa al servei del metro i autobusos es cobreixen els serveis mínims decretats.

Pel que fa al sector de l'ensenyament no hi ha dades concretes, però ja s'ha avançat que hi ha un seguiment massiu a la vaga general dels treballadors de la Universitat de Girona. També uns centenars de treballadors i estudiants de la Universitat Autònoma de Barcelona s'han concentrat per desplaçar-se fins a Barcelona.

Pel que fa als grans hospitals públics i concertats de Barcelona i de l'àrea metropolitana funcionen amb normalitat aquest matí en els serveis d'urgències. A penes s'han produït alteracions en les activitats previstes. Els serveis mínims garanteixen l'atenció en urgències al 100%, especialment les unitats de vigilància intensiva (UCI), unitats coronàries, neonatologia, radioteràpia, quimioteràpia i hemodiàlisi.

 

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides