Buch defensa els Mossos, culpa els agitadors i descarta la seva dimissió

Respon així l'allau de crítiques que rep la seva gestió
Miquel Buch

El conseller d'Interior Miquel Buch ha comparegut aquest dimecres, després de diferents titubejos, per donar explicacions sobre les actuacions dels Mossos durant les protestes que s'han fet aquests dies després que es fes pública la sentència del procés.

Buch ha defensat l'actuació dels Mossos i ha demanat aïllar els grups violents que actuen al final d'unes manifestacions, que qualifica de pacífiques. Buch ha volgut deixar clar que, "que hi hagi violència no vol dir que en aquest país es visqui en violència o hi hagi problemes de convivència".

Segons ha dit, es pot constatar que hi ha "persones violentes, grups minoritaris que estan exercint la violència", i sempre que sigui així, els Mossos "actuaran", buscant l'equilibri entre el dret dels ciutadans a manifestar-se i expressar el seu rebuig a la sentència i l'ordre públic.

Assegura que no ha parlat amb el ministre d'Interior, Fernando Grande-Marlaska, però que hi ha bona coordinació amb el Cecor -el grup de treball i coordinació entre els Mossos, la Policia Nacional espanyola i la Guàrdia Civil. A més, ha remarcat que el Govern no està donant "cap motiu" perquè s'apliqui la llei de seguretat nacional.

Buch ha negat qualsevol intenció de dimitir. Segons ha dit, "forma part de la normalitat" de la conselleria d'Interior que, en determinats moments, grups polítics i ciutadans demanin el cessament del seu responsable.

No obstant això, diversos sectors polítics i de la societat civil ja havien demanat la dimissió de Buch. Ho van fer els comuns aquest dimarts en una roda de premsa al Parlament, i s'hi van sumar Demòcrates de Catalunya, l'exconsellera Clara Ponsatí (JxCat), i la periodista Pilar Rahola. També ho han fet una desena de diputats del grup parlamentari de JxCat, que aquest dimecres han afirmat que el conseller d'Interior "no està preparat" per gestionar els dies que venen.

Per la seva part, les joventuts d'ERC han anunciat que li retiren el suport polític pels "intolerables abusos" policials i els "incompliments reiterats" de protocols i lleis aprovades al Parlament com "l'ús indiscriminat del FOAM", i la CUP ha exigit la seva dimissió i la dissolució de la Brigada Mòbil.

En nom d'ERC, però, el vicepresident Pere Aragonès ha assegurat que comprèn les mobilitzacions, però ha defensat l'actuació dels Mossos. També ho ha fet JxCat, que ha traslladat "tot el suport" a Buch.

(Visited 43 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari