Les mobilitzacions independentistes posen en perill la lliure circulació de persones i mercaderies

Reprodueix vídeo

Els aldarulls que van afectar el centre de les capitals de província de Catalunya ahir a la nit han causat problemes de trànsit en hora punta aquest dimecres al matí. Els carrers del centre de Barcelona, en especial els propers al Passeig de Gràcia, han estat tallats des de primera hora del matí perquè els serveis de neteja estaven retirant les restes de les barricades que els manifestants violents van cremar per dificultar la mobilitat de la policia.

Aquest matí també hi ha hagut problemes en la circulació dels trens de Renfe, en concret entre Canet i Sant Pol per danys en la catenària a causa de la crema de neumàtics. L'afectació ha provocat l'aturada durant unes hores dels trens de les línies R1 i RG1 de Rodalies de Catalunya. També hi ha hagut problemes de la circulació dels trens de l'AVE entre Figueres i Barcelona per afectació en la senyalització.

Pel que fa a la circulació per carretera, aquesta s'està veient afectada per l'inici de les cinc 'Marxes per la llibertat' que ha organitzat l'ANC contra la sentència del procés. Les marxes compten amb el suport d'Òmnium Cultural i a les quals s'hi han adherit els comitès de defensa de la república (CDR) els quals han fet una crida a "bloquejar el país de punta a punta".

Les cinc marxes han sortit de Girona, Vic, Berga, Tàrrega i Tarragona en direcció a Barcelona on es preveu que arribin el pròxim divendres coincidint amb la convocatòria d'una vaga general a Catalunya. Aquestes marxes estan provocant afectacions pels trams de carretera pels quals s'estan desplaçant. A aquestes marxes hi participen sis conseller de l'executiu de Quim Torra, i són: Meritxell Budó, Alba Vergés, Teresa Jordà, Josep Bargalló, Damià Calvet i Jordi Puigneró.

 

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Noticias relacionadas

Hoy destacamos

Deixa un comentari

Notícies més llegides