Llarena reactiva l’euroordre contra Puigdemont

L'instructor de la causa del procés reclama l'expresident després de la sentència condemnatòria del Suprem
Puigdemont a Waterloo

Pablo Llarena, el magistrat que va instruir la causa sobre el procés al Tribunal Suprem, ha emes aquest dilluns una nova ordres europea de detenció contra l'expresident de la Generalitat Carles Puigdemont, aquest cop reclamant-lo pels delictes de sedició i malversació.

Llarena esgrimeix el fet que la imputació va ser el que va propiciar la fugida de diversos membres del govern el 2017 i argumenta que les condemnes dictades per la sala segona del Suprem, de fins a 13 anys de presó per a l'exvicepresident Oriol Junqueras, poden provocar que ara marxin fora de la Unió Europea, a països sense el compromís de cooperació judicial existent entre els socis comunitaris.

Malgrat això, l'euroordre només s'ha reactivat aquest dilluns contra Puigdemont, però non contra els altres exmembres del govern que van marxar a l'estranger per evitar l'acció de la justícia espanyola, els consellers Lluís Puig, Meritxell Serret, Toni Comín i Clara Ponsatí, nii les exdiputades Marta Rovira (ERC) i Anna Gabriel (CUP).

Llarena va retirar les ordres de detenció emeses a l'estranger després que Alemanya i Bèlgica li deneguessin el lliurament de Puigdemont i els seus exconsellers pel delicte de rebel·lió, per bé que si acceptava un tribunal regional alemany acceptava lliurar Puigdemont a Espanya pel de malversació.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari