Forcadell, condemnada pel seu paper clau en “el procés de creació normativa”

El Suprem destaca que la ciutadania va participar l'1-O creient que votava per crear un Estat sobirà i no donant suport a una estratègia de simulació
Carme Forcadell
Carme Forcadell

El Tribunal Suprem troba "manifestament acreditat" el "paper rellevant" de Carme Forcadell, presidenta del Parlament de Catalunya del 2015 al 2017, en "l'elaboració d'un quadre normatiu, amb aparent valor constitucional, cridat a donar cobertura a un referèndum suspès pel Tribunal Constitucional i a una mobilització ciutadana" que, segons els magistrats, es va dirigir "a fer visible la pèrdua de capacitat jurisdiccional" dels òrgans judicials que hi ha a Catalunya.

La sentència que condemna els dirigents del procés encausats, coneguda aquest dilluns, assenyala que allò que "justifica la condemna" de Forcadell és aquest paper, que etiqueta també de "decisiu", per crear unes normes de les quals destaca la seva "insuficiència jurídica", però remarca que van servir "d'il·lusòria referència per a una ciutadania que anava a ser mobilitzada com a instrument de pressió al govern de l'Estat".

El Suprem assenyala que la ciutadania "actuava en la confiança que quan dipositava el vot formava part, no d'una estratègia de simulació política davant el poder central, sinó de la immediata creació d'un Estat sobirà".

Forcadell, considerada per la sala segona del Tribunal Suprem culpable d’un delicte de sedició, ha estat condemnada a 11 anys i mig de presó.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides