Assaig independentista a la resposta a la sentència

Tallen la Gran Via amb un pícnic i intenten paralitzar l’Estació de Sant de Barcelona
L'estació de Sants durant la concentració.

Primer assaig independentista com a resposta a la sentència de l’1-O. Aprofitant el diumenge barceloní, un grup ha intentat aturar el servei a l’Estació de Sants, mentre que un altre grup ha tallat la Gran Via de Barcelona a l’alçada de la plaça Espanya fent un pícnic per la independència. Els Mossos d’Esquadra han desallotjat la estació de tren, on han detingut una persona per resistència a l’autoritat, mentre que després de gairebé una hora i mitja ha quedat oberta la Gran Via.

Sembla del tot previsible que dilluns 14 d’octubre serà la data escollida per fer pública la sentència, encara que algunes fonts apunten que els magistrats del Tribunal Suprem podrien esperar un dia més. El Tribunal Suprem vol una sentència unànime. Pel que sembla, hi haurà diferents penes i, fins i tot, s’especula amb alguna absolució. El que sí que coincideix tothom és que tots els jutjats seran inhabilitats per ocupar un càrrec públic, com diputat, regidor o conseller.

El detingut a l’Estació de Sants, segons han informat els Mossos d’Esquadra, està acusat d’atemptat a l’autoritat i, en principi, no estaria vinculat amb el col·lectiu que havia convocat l’acció de protesta. Molts dels congregats, entre els quals es trobava l’exdiputat de Junts pel Sí Germà Bel, s’haurien resistit. Malgrat tot, el desallotjament s’ha fet sense incidents.

Han estat els Mossos els encarregats de fer el desallotjament. No obstant, diverses unitats de la Policia Nacional s’han desplegat com a segona línia de reforç. Des de dissabte, agents de la Policia Nacional s’encarreguen de la seguretat de diverses infraestructures, com les estacions de tren, aeroports o ports de Catalunya.

Els mateixos convocants han estat els que han agraït la participació de les desenes d’independentistes i han emplaçat a seguir amb les protestes. Està previst, si més no, que a partir del vespre del dia que es faci pública la sentència hi hagi tres marxes que sortiran des de diversos punts de Catalunya per confluir divendres vinent en una gran manifestació a Barcelona.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides