Quin exalcalde perd també la feina a l’ACM?

Albert Batalla i el president Quim Torra
Albert Batalla i el president Quim Torra

Albert Batalla, alcalde de La Seu d’Urgell fins al juny passat, ha perdut la confiança dels seus i també ha estat destituït com secretari general de l’Associació Catalana de Municipis (ACM). L’exconsellera Joana Ortega és qui ha assumit el càrrec. L’ACM és l’entitat que agrupa els municipis tradicionalment governats per Convergència.

Batalla es va significar el 26 d’octubre de 2017 quan va assegurar a les xarxes socials que si Carles Puigdemont convocava eleccions, i no pas la independència, es donava de baixa del partit i dimitia com a diputat.

Després que Puigdemont no va convoqués eleccions, Batalla va caure en desgràcia al seu propi partit i no va ser escollit pel mateix Puigdemont per anar a les llistes electorals de JxCat el desembre del 2017.

A més, aquest mes de maig ha estat rellevat com a cap de cartell de JxCat a la Seu d’Urgell per Jordi Fàbrega. Batalla era diputat des del 2003 i alcalde La Seu des del 2008, quan va substituir Jordi Ausàs.

Malgrat tot, Batalla va trobar refugi a l’ACM com a secretari general. Ara, amb l’arribada del nou president, Lluís Soler, l’alcalde de Deltebre, han tornat a canviar les coses i aquest ha preferit el perfil de Joana Ortega, que va ser vicepresidenta de la Generalitat amb Artur Mas.

La substituta de Batalla també té una dilatada carrera política, però a la desapareguda UDC com a persona de confiança de Josep Antoni Duran Lleida. Va ser regidora a Barcelona (1996-2007), diputada al Parlament (2006-2015) i consellera i vicepresidenta del Govern (2010-2015). Finalment va ser inhabilitada per ocupar càrrec públic pel seu paper en la consulta del 9-N, de la mateixa manera que ho van ser Artur Mas, Francesc Homs i Irene Rigau.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides