El TSJC no accepta la recusació de Torra contra el tribunal que el jutjarà el 18 de novembre

El president de la Generalitat està acusat de desobediència per no retirar el llaç groc
Jesús María Barrientos
Jesús María Barrientos

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) no ha acceptat la recusació del president de la Generalitat, Quim Torra, contra dos dels magistrats que l’han de jutjar el 18 de novembre per desobediència. Torra havia recusat els magistrat Jesús María Barrientos i Mercedes de Armas. El TSJC, amb un auto del qual ha estat ponent Jordi Seguí, desestima el recurs de Torra i tots dos formaran part del tribunal.

La Junta Electoral Central (JEC) va ordenar que Torra retirés els llaços grocs de les dependències de la Generalitat durant la campanya electoral i aquest no ho va fer en el termini assenyalat.

El ponent considera que l’admissió a tràmit de la querella per part de Barrientos no és un motiu per recusar. A més, tampoc veu elements que justifiquin parcialitat per part del magistrat ni que aquest hagués manifestat la seva preocupació per la situació política ni que hagués abandonat un acte al Col·legi de l’Advocacia quan Roger Torrent va utilitzar el terme “presos polítics”.

Per tant, tant Barrientos com De Armas seran en el tribunal que jutjarà per desobediència Torra el proper 18 de novembre. Aquest judici es va ajornar davant les recusacions, doncs en un primer moment s’havia previst pel 25 de setembre, el mateix dia que el Parlament de Catalunya celebrava el debat de política general.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides