El Sindicat de Periodistes denuncia que molts programes de TV3 estan “connotats a favor del Procés”

Pel SPC, el millor blindatge davant el perill d’intervenció estatal és assegurar una independència que ara no existeix i que fa que la televisió pública sigui “part del conflicte”
Exteriors de TV3

El Sindicat de Periodistes de Catalunya (SPC) denuncia que “molts programes i tertúlies de TV3, i també en part els Informatius estan clarament connotats a favor del Procés”. Per la secció del SPC a TV3 no pot ser que aquesta televisió “apliqui una tradició tan hispànica i tan poc republicana com que ha de reflectir sobretot la suposada 'majoria social' i la majoria política, que no deixen de ser conjunturals. Perquè això és tant com dir que a cada canvi de govern ha de canviar el model dels mitjans públics, quan aquests han de ser un afer de país que reclama un ampli consens per dotar-los d'estabilitat i allunyar-los de la confrontació partidista. La dependència del govern de torn no és la norma als països democràtics del nostre entorn, i les regulacions europees son clares sobre la necessitat de la independència dels mitjans públics”.

Aquestes afirmacions les fa el SPC de TV3 en un comunicat que ha difós aquest 7 d’octubre titulat “La millor defensa de TV3 és la seva independència”. Comença recordant que “som a tocar de la intensificació d'un conflicte polític que marcarà la història del país i que determinarà el futur de la CCMA i de TV3. Un conflicte que comporta una amenaça real d'intervenció de l'Estat sobre els mitjans de la Corporació. Sabem que va anar de poc que el 155 de l'any 2017 no s'apliqués a TV3 i Catalunya Ràdio, i que un dels motius va ser el temor a l'escàndol europeu per interferir en la llibertat d'informació. I el fet que els mitjans de la CCMA depenen formalment del Parlament, i no del Govern”.

El sindicat que agrupa periodistes i treballadors de TV3 considera que “la millor forma de blindar-nos davant el perill d’intervenció és assegurar la nostra independència” i que això “reforçaria molt més que ara els arguments de que un ens independent (en teoria tot i que no en la pràctica) no pot ser interferit pel govern de l’Estat”. “Creiem que aquesta és la millor aportació que es pot fer des de TV3 i Catalunya Ràdio per no ser part del conflicte sino, al contrari, contribuir a la seva solució aportant tots els punts de vista i no afavorint-ne uns, que casualment son els del poder polític”, afegeix el comunicat, que acaba afirmant que “sense mitjans públics lliures no hi ha democràcia”.

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari