El Sindicat de Periodistes denuncia que molts programes de TV3 estan “connotats a favor del Procés”

Pel SPC, el millor blindatge davant el perill d’intervenció estatal és assegurar una independència que ara no existeix i que fa que la televisió pública sigui “part del conflicte”
Exteriors de TV3
Exteriors de TV3

El Sindicat de Periodistes de Catalunya (SPC) denuncia que “molts programes i tertúlies de TV3, i també en part els Informatius estan clarament connotats a favor del Procés”. Per la secció del SPC a TV3 no pot ser que aquesta televisió “apliqui una tradició tan hispànica i tan poc republicana com que ha de reflectir sobretot la suposada 'majoria social' i la majoria política, que no deixen de ser conjunturals. Perquè això és tant com dir que a cada canvi de govern ha de canviar el model dels mitjans públics, quan aquests han de ser un afer de país que reclama un ampli consens per dotar-los d'estabilitat i allunyar-los de la confrontació partidista. La dependència del govern de torn no és la norma als països democràtics del nostre entorn, i les regulacions europees son clares sobre la necessitat de la independència dels mitjans públics”.

Aquestes afirmacions les fa el SPC de TV3 en un comunicat que ha difós aquest 7 d’octubre titulat “La millor defensa de TV3 és la seva independència”. Comença recordant que “som a tocar de la intensificació d'un conflicte polític que marcarà la història del país i que determinarà el futur de la CCMA i de TV3. Un conflicte que comporta una amenaça real d'intervenció de l'Estat sobre els mitjans de la Corporació. Sabem que va anar de poc que el 155 de l'any 2017 no s'apliqués a TV3 i Catalunya Ràdio, i que un dels motius va ser el temor a l'escàndol europeu per interferir en la llibertat d'informació. I el fet que els mitjans de la CCMA depenen formalment del Parlament, i no del Govern”.

El sindicat que agrupa periodistes i treballadors de TV3 considera que “la millor forma de blindar-nos davant el perill d’intervenció és assegurar la nostra independència” i que això “reforçaria molt més que ara els arguments de que un ens independent (en teoria tot i que no en la pràctica) no pot ser interferit pel govern de l’Estat”. “Creiem que aquesta és la millor aportació que es pot fer des de TV3 i Catalunya Ràdio per no ser part del conflicte sino, al contrari, contribuir a la seva solució aportant tots els punts de vista i no afavorint-ne uns, que casualment son els del poder polític”, afegeix el comunicat, que acaba afirmant que “sense mitjans públics lliures no hi ha democràcia”.

 

(Visited 137 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari