Iceta a Roldán: “Els números no donen”

El líder del PSC respon a la candidata de Cs que ha presentat la moció de censura sense demanar-los el suport abans
Miquel Iceta
Miquel Iceta

Miquel Iceta, el líder del PSC, ha rebutjat la possibilitat de votar a favor de la moció de censura presentada per Ciutadans contra el president de la Generalitat, Quim Torra, i ha mantingut el seu vot d'abstenció a la candidata taronja, Lorena Roldán.

Iceta ha reiterat que "els números no donen" i que "amb el nostre vot hauria fracassat exactament igual", a més de retreure a Roldán que hagi presentat una moció de censura sense demanar-los el seu suport abans d'engegar aquest procediment de substitució del president.

El socialista ha dit que l'antecessora de Roldán, Inés Arrimadas, sí que va explorar els possibles suports abans de fer el pas, i ha argumentat que l'absència d'aquests contactes previs és "la prova" del fet que Cs no cercava una veritable moció de censura.

Iceta ha interpretat la moció era una maniobra amb sentit polític de Cs per obtenir una victòria de cara a l'aparador: canviar de president si guanya el sí, o carregar el pes d'un no sobre l'abstenció del PSC.

Roldán, per la seva part, ha retret a Iceta que s'equivoca d'"aliat" i ha rebutjat que la votació sigui un fracàs, com ha dit el socialista, sinó una victòria de "la dignitat" i "la decència".

"Si hagués estat per nosaltres, avui Barcelona tindria una alcalde socialista", ha afirmat, a més de retreure al PSC que "hi havia una altra suma possible" a la Diputació de Barcelona, on els socialistes han format govern amb JxCat.

"No és una qüestió de números, és una qüestió de decència moral", ha sentenciat Roldán.

(Visited 22 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari