Faccions dels Mossos s’enganxen a Twitter

El grup independentista Guilleries celebra la sanció del president del grup constitucionalista UMC
Efectius dels Mossos d'Esquadra en un control policial
Efectius dels Mossos d'Esquadra en un control policial

Nou episodi públic de desavinences entre faccions políticament enfrontades dels Mossos d'Esquadra. El col·lectiu Guilleries, independentista, ha celebrat que Ángel Gómez, el president d'Unió de Mossos per la Constitució (UMC), hagi estat apartat del cos i sancionat, la qual cosa ha fet saltar la facció constitucionalista UMC.

"El mosso Ángel Gómez, simpatitzant de Vox i president de la UMC, ha estat sancionat amb 8 mesos de pèrdua de feina i sou, així com de destinació. Ens congratulem per aquesta mesura i el convidem a retornar a la Guàrdia Civil, cos que de ben segur l'acollirà amb els braços oberts", ha piulat Guilleries.

Com a resposta, UMC ha escrit: "Estimades RATES de laboratori adoctrinades: Digueu als vostres sequaços i amiguets de la DAI (Divisió d'Afers Interns) que l'agent de carrera dels Mossos Ángel Gómez es reincorporarà a la Guàrdia Civil quan fiqui entre reixes l'organització criminal de les Guilleries i els instructors de la DAI".

L'agrupació de Mossos constitucionalista, a més, ha denunciat que Gómez hagi estat sancionat però no Albert Donaire, el coordinador de la sectorial de l'ANC Mossos per la República, i ha comparat Catalunya amb una dictadura. Donaire va dir que hi ha "coses que ens porten a pensar cada vegada més que l'Estat estava al darrere" dels atemptats del 17 d'agost del 2017.

Xoc per l'operació Judes
L’intercanvi de tuits arran de la sanció de Gómez és la darrera manifestació de la mala maror evidenciada a les xarxes i els comunicats respectius els anys del procés.

Darrerament, arran de l'operació Judes, en el marc de la qual es va detenir i empresonar a set membres de CDR, Mossos per la República va expressar la seva solidaritat amb persones que, segons aquest col·lectiu, van ser detingudes "de manera intimidatòria i vergonyosa”. A més, va atribuir als responsables de l'operatiu un intent de criminalitzar l'independentisme.

El pare de Santos Santamaría, un mosso assassinat per ETA, va lamentar aquest comunicat: "Em dol l'ànima veure a nois amb el mateix uniforme del meu fill donar suport a aquests individus. És molt trist, molt. Aquests no són Mossos d'Esquadra, són… una altra cosa". L'UMC va expressar el seu suport al pare de l'agent assassinat.

 

(Visited 82 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari