El rei no es toca, segons el TC

El Constitucional anul·la la comissió d'investigació sobre la Monarquia que va aprovar el Parlament
El Rei Joan Carles i Corinna
El Rei Joan Carles i Corinna

El Tribunal Constitucional (TC) ha decidit declarar inconstitucional l'acord del Parlament de Catalunya per crear una comissió d'investigació sobre la Monarquia, segons publica La Vanguardia.

Només s'ha donat a conèixer la part dispositiva de la resolució, que estima que la Cambra catalana no té competències per a una iniciativa d'aquest tipus. La decisió de tancar el pas a l'esmentada comissió d'investigació parlamentària s'ha adoptat per unanimitat.

Amb anterioritat, el Constitucional ja va dictar una resolució en la qual sostenia que el Parlament no té competències per censurar la Monarquia. En aquella ocasió, la declaració del Parlament criticava la postura del rei Felip VI en relació amb l'1-O, pel seu discurs del 3 d'octubre del 2017.

El TC només ha donat a conèixer la part dispositiva de la seva decisió sobre el nou recurs del Govern contra la resolució del Parlament per crear una comissió d'investigació sobre la Monarquia. Aquesta iniciativa de la cambra catalana es va produir després d'unes manifestacions de l'amiga del rei emèrit Corinna Sayn-Wittgenstein sobre suposats negocis del rei Joan Carles, assumpte pel qual l'Audiència Nacional va obrir una investigació.
 

(Visited 27 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari