Guerra de xifres per reivindicar l’1-O

A Barcelona la Guàrdia Urbana parla de 18.000 persones, xifra que els organitzadors eleven a 50.000
Manifestació a Barcelona en el segon aniversari de l'1-O

Milers de persones han sortit al carrer arreu de Catalunya per commemorar el referèndum d'independència de fa dos anys.

La marxa a la capital catalana ha tingut el punt de partida a la plaça de Catalunya, després s'ha aturat per protestar a la delegació de la Comissió Europea, al passeig de Gràcia, i ha acabat davant de l'Institut Jaume Balmes, al carrer Pau Claris.

La manifestació l'han convocat les sectorials barcelonines de l'Assemblea Nacional Catalana, amb el lema "Ho vam fer i vam guanyar", acompanyat de la imatge d'una urna de l'1-O.

Guerra de xifres a l'hora de valorar una participació que va a la baixa. Segons la Guàrdia Urbana, la manifestació ha aplegat 18.000 persones, xifra que els organitzadors eleven a 50.000.

A Tarragona la manifestació ha anat de la plaça de la Font a la Imperial Tarraco; els organitzadors han utilitzat com a lema "Ni oblit ni perdó, fem-nos sentir". A Lleida la mobilització ha començat a la plaça Ricard Vinyes amb una pancarta que deia "Ho tornarem a fer"; segons la Guàrdia Urbana, la marxa ha aplegat 4.000 persones. I a la plaça del Vi de Girona ha començat una marxa de torxes pel Barri Vell.

A la mateixa hora que avançava la manifestació de Barcelona, ERC ha recordat l'1 d'Octubre amb un acte a Fonollosa, un municipi del Bages on també va irrompre la Guàrdia Civil el dia del referèndum. La jornada ha acabat amb un acte davant de la presó de Lledoners.

(Visited 44 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari