Barcelona ha celebrat la fira de la logística més internacional

SIL 2019
SIL 2019

La fira líder de Logística, Transport, Intralogística i Supply Chain del sud d’Europa (SIL 2019) i la fira internacional de l’Entrega, Logística i Última Milla a l’eCommerce, eDelivery Barcelona 2019, organitzades pel Consorci de la Zona Franca de Barcelona, han clausurat la seva 21a i 3a edició respectivament, amb 710 empreses participants, un 40% de les quals han estat internacionals vingudes de 43 països d’arreu del món. El SIL 2019 i eDelivery Barcelona han reunit al llarg de tres intensos dies a tot el sector internacional del comerç internacional i de la cadena logística amb la celebració en paral·lel del Congrés Mundial de Zones Franques, el Congrés d’ALACAT, el Congrés Internacional d’Operadors Econòmics Autoritzats, el MedaLogistics Summit i la Trobada de l’AZFA.

Es signa la declaració de Barcelona

Aprofitant la celebració d’aquest Gran Cimera Mundial del Comerç Internacional i la Supply Chain, el delegat de l’Estat en el Consorci de la Zona Franca de Barcelona, Pere Navarro, el President d’ALACAT, Galo Molina, el President de l’Associació Mundial d’Operadors Econòmics Autoritzats, Antonio Llobet, el Coordinador General d’ASCAME, Anwar Zibaoui, i el president de la World Free Zones Organization, Mohamed Alzarooni, han signat la “Declaració de Barcelona” en favor de la cooperació i el desenvolupament econòmic internacional. La “Declaració de Barcelona” de l’International Trade Summit 2019 recull 10 manifestos: 1) Consolidar els avantatges naturals del Mediterrani, 2) la globalització ha de ser més inclusiva, sostenible i generadora de treball; 3) el creixement i la inversió són motors per al creixement, la innovació i l’ocupació; 4) la cooperació internacional també es basa en la capacitat del sector privat per a incrementar els fluxos d’inversió, de béns produïts i comercialitzats; 5) alliberar el potencial econòmic d’Amèrica Llatina; 6) el foment del transport i la logística per la cooperació i el desenvolupament econòmic; 7) el transport marítim constitueix un pilar fonamental en l’economia mundial; 8) la bona governança de les zones franques i mantenir els seus avantatges atractius conduiran a l’èxit; 9) compromís absolut amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible; 10) el millor comerç és el comerç correcte amb un creixement inclusiu.

Pere Navarro, delegat especial de l’Estat al Consorci de la Zona Franca de Barcelona i President del SIL, ha explicat que “es tracta d’una declaració que el món no necessita murs sinó posar ponts de col·laboració. Una vegada celebrada la Gran Cimera de Comerç Internacional i Supply Chain d’aquests dies no finalitza tot aquí, sinó que hem establert sinergies i compromisos entre totes les grans associacions i organismes internacionals que hem participat per a continuar cooperant i avançant junts en benefici d’un comerç internacional i una economia mundial més integrada, justa, inclusiva, transparent, pròspera, innovadora i sostenible”.

710 empreses participants i visitants de 79 països

Pere Navarro també ha explicat que “hem celebrat l’edició més internacional de la història amb la participació de 710 empreses participants, un 40 % d’internacionalitat, visitants professionals de 79 països, s’han generat molts contactes de qualitat i les empreses expositores ens han traslladat la seva total satisfacció perquè han fet negocis. En aquesta edició s’han aportat idees, solucions i casos d’èxit per abordar els dos grans reptes que ha d’afrontar el sector que són la sostenibilitat i el respecte al medi ambient, i la transformació digital”. 

Mobile Industrial Robots i AndSoft reben el Premi SIL a la Millor Innovació  

L’última jornada del SIL 2019 ha acollit la cerimònia de lliurament dels Premis SIL 2019 a la Millor Innovació presentada a la Fira. Un robot intel·ligent, de Mobile Industrial Robots, i una innovadora solució integrada per a l’emissió de l’e-CMR, d’AndSoft, han rebut el Premi SIL a la Millor Innovació presentada en el SIL 2019 després de la deliberació d’un jurat format per 14 periodistes especialitzats en el sector de la logística, el transport, la intralogística i la Supply Chain.

Fernando Fandiño Oliver, director de Mobile Industrial Robots, ha rebut el Premi SIL a la Millor Innovació de mans de la secretària d’Estat de Comerç, Xiana Méndez. El jurat ha decidit premiar el robot intel·ligent MiR 1000 de Mobile Industrial Robots per ser el més potent dels seus robots que pot recollir, transportar i lliurar automàticament pallets i altres càrregues pesades de fins a 1.000 kg a través d’entorns dinàmics. El MiR 1000 és una alternativa col·laborativa, segura i flexible als potencialment perillosos i costosos muntacàrregues en la planta de producció. Es tracta del primer robot mòbil del món amb intel·ligència artificial (IA) que porta la navegació robòtica a un nou nivell.

Per la seva part, Víctor Vilas, business development manager d’AndSoft, ha rebut el Premi SIL a la Millor Innovació per la innovadora solució integrada per a l’emissió de l’e-CMR des del sistema e-TMS. L’e-CMR (el contracte electrònic per al transport internacional en ruta de mercaderies) està demostrat que estalvia temps, costos i dóna major seguretat i traçabilitat, tant per al transportista, com per al carregador. AndSoft permet la creació automàtica des del propi sistema e-TMS, gràcies a la integració amb el Partner TransFollow, l’enviament a l’eina de mobilitat TrackAPP i la lectura digital (Codis QR) de les signatures del transportista i del destinatari de la càrrega.

Geever, Premi eDelivery Barcelona a la Millor Innovació

eDelivery Barcelona 2019 també ha clausurat la seva present edició entregant els seus premis a la Millor Innovació i a la Millor Startup de la fira. En aquesta ocasió, després de la deliberació d’un jurat format per sis periodistes especialitzats en retail i comerç electrònic, el Premi a la Millor Innovació de la fira ha recaigut en Geever. Pere Roca, conseller i director general de Districenter i Eduard Coves, director general de Geever, han rebut el premi de mans de la secretària d’Estat de Comerç, Xiana Méndez. El jurat ha valorat la solució disruptiva en la distribució urbana d’última milla de Geever, que funciona amb una xarxa capil·lar de micro-magatzems de proximitat situats en pàrquings adaptats, que faciliten la càrrega i la descàrrega. Estan repartits per tota la ciutat i són proveïts des de la seu central a la nit per no generar molèsties en la via urbana durant el dia, quan hi ha més trànsit. Disposen de lockers intel·ligents que permeten recollides les 24 hores del dia. Cada dia els Geevers, que són persones del teu mateix barri, realitzen el repartiment amb carretó o patinet des dels micro-magatzems a la destinació. Gràcies a que cada micro-magatzem té un radi d’acció de només 750 metres com a màxim Geever pot oferir finestres de repartiment acotades fins a les 22 hores, que s’adapten a tots els horaris o si es prefereix, es poden recollir els paquets en els lockers les 24 hores tots els dies.

RePack, Premi a la Millor Startup d’eDelivery Barcelona

Per últim, el Premi a la Millor Startup d’eDelivery Barcelona, organitzat en col·laboració amb La Salle Technova, ha recaigut en RePack. Es tracta d’un servei d’empaquetament reutilitzable i un programa de fidelitat per al comerç electrònic, mitjançant el qual els paquets de lliurament es poden retornar de manera còmoda i fàcil, i després ser reutilitzats. És una solució concreta per a reduir les escombraries dels envasos en el comerç electrònic. RePack reemplaça l’empaquetat de lliurament d’un sol ús en l’eCommerce i el servei té tres elements: borses reutilitzables de lliurament; plataforma de devolucions global; i sistema de recompenses per a usuaris finals.

El SIL i eDelivery Barcelona 2020 ja tenen dates.

Pere Navarro ha volgut donar les gràcies a totes les autoritats, associacions nacionals i internacionals que col·laboren tant al SIL com a eDelivery Barcelona, patrocinadors -molt especialment als patrocinadors oficials, Ministerio de Fomento, Adif, Aena, Puertos del Estado, Renfe, Generalitat de Catalunya, CIMALSA, Ajuntament de Barcelona, Diputació de Barcelona, Port de Barcelona, Àrea Metropolitana de Barcelona i La Vanguardia– als patrocinadors del Congrés del SIL-XPO Logistics, SEAT, Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya, ICEX, Viastore Systems, ToolsGroup i Fieldeas-, als patrocinadors d’eDelivery Barcelona –Correos, Accenture, ATLAS, Bringg, Deveryware, Saba, Vanderlande i Barcelona Activa- i als patrocinadors de l’InTrade Summit BCN: Taric, Empresas Masiques, Puerto de Barranquilla, Magaya, Global Candance, JUMA Consulting, DP World i l’Associació Peruana d’Operadors Econòmics Autoritzats. Igualment, a expositors, participants nacionals i internacionals, visitants i mitjans de comunicació, i a la ciutat de Barcelona, per la seva col·laboració i la seva entusiasta participació, que han fet possible l’èxit d’aquesta 21ª fira líder de Logística, Transport, Intralogística i Supply Chain del sud d’Europa.

La 22ª edició del SIL i la 4ª edició d’eDelivery Barcelona tindran lloc del 9 a l’11 de juny del 2020 a Fira de Barcelona.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.