Torra s’amaga darrere de famosos per penjar una nova pancarta

El cantant Lluís Llach, el periodista Antonio Baños, l'actriu Sílvia Bell i l'activista Teresa Casals fan el gest
La Generalitat fa penjar una nova pancarta

El cantant Lluís Llach, l'actriu Sílvia Bel, el periodista Antonio Baños i l'activista Teresa Casals, de la plataforma Som Escola, han sortit al balcó de la Generalitat i han penjat una pancarta que hi diu "Llibertat d'opinió i d'expressió. Article 19 de la Declaració Universal dels Drets Humans", la mateixa que ja va ser a la façana durant l'última campanya electoral.

En aquell moment no hi havia cap pancarta. Gairebé tres hores abans, dos treballadors del Palau havien tret la que penjava a favor dels presos i exiliats, per ordre del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, la mateixa que el president Quim Torra assegurava que no trauria. El tribunal havia acabat d'enviar un requeriment als Mossos perquè despengessin la pancarta "de forma immediata".

La retirada d'aquest símbol s'ha fet en compliment de la mesura cautelar acordada pel tribunal, arran d'una demanda presentada per Impulso Ciudadano. El TSJC va desestimar el recurs que havia presentat la Generalitat per evitar-ho.

Llach, Bel, Baños i Casals també han penjat un altre cartell més petit a favor de la llibertat d'expressió a una finestra de la façana.

A l'anterior període electoral del 28 d'abril ja hi va haver el mateix ball de pancartes. Es va acabar retirant la pancarta a favor dels presos i exiliats, per ordre de la Junta Electoral, però es va substituir per la mateixa que ara torna a ser a la façana de la Generalitat.

Justament, el TSJC jutjarà, el 18 de novembre, Torra per un presumpte delicte de desobediència, perquè no va fer cas, dins del termini fixat, de l'ordre de retirar els llaços grocs del Palau.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides