Catalunya s’apunta a les protestes per lluitar contra la crisi climàtica

El moviment estudiantil Fridays for Future ha organitzat una dotzena de marxes a diferents punts del territori català
Protesta contra la crisi climàtica

L'augment de la temperatura global del planeta els pròxims anys comportarà un risc dels principals drets humans relacionats amb la vida i la seguretat. Per combatre aquest i altres aspectes de la crisi climàtica, la Setmana pel Clima conclou avui amb mobilitzacions arreu del món. A Catalunya, encapçalades pel moviment estudiantil Fridays for Future (F4F), s'han organitzat una dotzena de marxes i diversos actes que tindran lloc al llarg de tot el dia, amb una aturada d'estudiants i de consum.

A Barcelona, la jornada de reivindicació començarà a la una del migdia a la plaça de Sant Jaume. S'ha organitzat una concentració i una xerrada de les activistes Yayo Herrero i Daniela Ortiz sobre justícia climàtica. Després, a les sis de la tarda començarà la convocatòria que es preveu més multitudinària als Jardinets de Gràcia de Barcelona.

La marxa s'estructura amb quatre blocs (Justícia Climàtica, Generacions Futures, Acció pel Clima i Totes pel Clima) i acabarà cap a quarts de vuit a la plaça Catalunya amb discursos, actuacions de castellers i concerts pel clima.

Girona, Igualada, Lleida, Mataró, Mollet del Vallès, Palamós, Reus, Sant Vicenç dels Horts, Manlleu, Sabadell i Tarragona acolliran convocatòries similars.

El Sindicat d'Estudiants ha convocat protestes amb el lema 'El capitalisme mata el planeta' per denunciar la "hipocresia'' dels polítics, ja que consideren que han celebrat cimeres del clima mentre han permès que se segueixi "destruint'' la naturalesa i "enverinant" l'aire que es respira i els aliments que es mengen.

El Sindicat demana nacionalitzar empreses energètiques, les empreses automobilístiques, aeronàutiques i navals, i transformació de la seva producció, de la terra, de la indústria ramadera i de les indústries de processament d'aliments. A més, demanen una producció sostenible planificada ''democràticament '' pel conjunt de la classe treballadora i la joventut.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides