Crits de llibertat pels CDR detinguts i expulsió de Carrizosa al Parlament

Bronca a la Cambra catalana després de fer-se públic l'empresonament dels activistes
Enfrontament entre Maragall i Carrizosa

Espectacle lamentable avui al Parlament de Catalunya. L'empresonament dels set membres dels Comitès de Defensa de la República (CDR) ordenat per l'Audiència Nacional avui a Madrid ha provocat un dur enfrontament entre diputats del govern i de l'oposició al Parlament.

Un cop acabades les votacions del debat de política general, els grups de Junts per Catalunya (JxCat) i ERC han reclamat la celebració d'una junta de portaveus extraordinària per abordar la qüestió dels detinguts i, immediatament, els diputats independentistes han irromput en crits a favor de la llibertat dels set CDR.

Això ha encès els ànims de Carlos Carrizosa, president del grup parlamentari de Ciutadans, que ha assegurat que se sentia "amenaçat" per "aquells que fan costat al terrorisme". "Vergonya de Parlament de Catalunya!", ha apuntat Carrizosa, que ha estat cridat a l'ordre pel president de la cambra, Roger Torrent.

Llavors, quan diputats d'ERC i de JxCat, entre ells el president Quim Torra, ja estaven abandonant l'hemicicle, Ernest Maragall s'ha encarat visiblement enfadat amb el dirigent de Ciutadans per retreure-li les seves paraules.

Carrizosa ha acabat sent expulsat per part de Torrent, fet que ha estat aprofitat pels diputats de Cs per abandonar els escons amb actitud indignada. El diputat s'ha aturat abans de marxar per retreure a l'independentisme haver avalat el terrorisme.

Abans, s'han produït un altre moment de tensió, aquest cop entre el portaveu de la CUP, Carles Riera, i el president de Parlament. El primer ha demanat suspendre la sessió per convocar una junta de portaveus, però Torrent s'ha negat a fer-ho, cosa que ha provocat que els diputats de la CUP abandonessin l'hemicicle.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides