El TSJC rebutja el recurs de Torra

Reitera al president català que ha de retirar la pancarta i el llaç de la façana del Palau de la Generalitat
Quim Torra, al Parlament
Quim Torra, al Parlament

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha rebutjat el recurs que ha plantejat aquest dimecres el president de la Generalitat, Quim Torra, i le ha instado a retirar el llaç groc i la pancarta de suport als presos independentistes que segueix penjada al balcó del Palau de la Generalitat.

La resolució, coneguda aquest dijous, no aprecia motius en el recurs de Torra per fer una excepció en les mesures cautelars concedides arran d'una denúncia de l'entitat Impulso Ciudadano. De fet, el TSJC legitima la posició d'aquesta entitat com a denunciant, la legitimació activa de la qual qüestionava el recurs del president de la Generalitat.

El termini de 48 hores per retirar la pancarta, comunicat pel TSJC divendres passat, s'exhauria aquest dimecres a la tarda, però abans Torra va presentar el recurs de reposició, amb què pretenia suspendre el requeriment sobre la retirada dels símbols.

Torra serà jutjat el novembre per un delicte de desobediència, que presumptament va cometre en una situació similar, ja que no va despenjar símbols d'edificis públics després dels requeriments que li va remetre la Junta Electoral en campanya electoral. Després del darrer requeriment del TSJC, i abans de recórrer, el president català havia assegurat que no despenjaria els símbols.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides