Dos CDR detinguts reconeixen que preparaven sabotatges

La Fiscalia demana presó incondicional per als set
Operació Judas

Dos dels independentistes detinguts per la Guàrdia Civil aquest dilluns acusats de terrorisme han decidit trencar amb l'estratègia de la defensa de tot el grup i han respost les preguntes de la policia.

En les declaracions davant dels investigadors, que els dos membres dels CDR han fet per separat, han reconegut que estaven preparant material per a fer sabotatges, però no atemptats contra persones, desmarcant-se de l'acusació de terrorisme.

La policia ha mostrat als detinguts durant els interrogatoris vídeos i fotografies que evidenciarien com els set membres dels CDR, ara detinguts, compraven materials susceptibles de convertir-se en explosius.

Ha transcendit que el líder del grup hauria reconegut que va comprar aquests tipus de substàncies amb la intenció de fabricar explosius, i que van arribar a provar-los. També ha transcendit que aquestes proves van fer que l'operació de detenció dels independentistes, anomenada Operació Judes, s'acabés accelerant.

El presumpte líder dels CDR detinguts és Xavier Duch, segons avança El Confidencial, un professional d'arts gràfiques a l'atur, casat i amb dos fills. Un altre dels detinguts és Ferran Jolis Guardiola, membre de la CUP que va anar a les llistes del partit a les darreres eleccions municipals.

Altres detinguts són Xavier Buigas i Llobet, exregidor i alcaldable d'ERC a Folgueroles, segons va avançar Vozpópuli; Eduard Garzón i David Budria, membres de l'anomenat grup dels 9 de Lledoners i imputats per la protesta del darrer trasllat dels independentistes presos de Catalunya a Madrid. I la resta dels detinguts són Jordi RosAlex Codino i la parella d'un dels dos.

La Fiscalia ha demanat presó incondicional per als set detinguts. Els acusa d’integrar una organització terrorista i els atribueix “la finalitat de subvertir l’ordre constitucional i alterar greument la pau pública”. 

Assegura que tenien previst fer accions a partir del pròxim 1 d'octubre i fins a fer-se pública la sentència per part del Tribunal Suprem del judici per l'1-O contra els líders independentistes empresonats. 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides