Al metge Tati Furriols, Creu de Sant Jordi 2019, se li escalfa la boca

Diu als "il·lusos" castellans que "no som esclaus de ningú", i afegeix: "I a qui no li agradi, que marxi"
Tati Furriols rebent la Creu Sant Jordi de mans del president Torra

El metge Tati Furriols, encarregat de presentar l'acte de protesta celebrat dilluns a Vic contra les nou detencions d'independentistes a càrrec de la Guàrdia Civil, va manifestar que "nosaltres no som esclaus de ningú i aquesta terra és nostra". "I a qui no li agradi que marxi", va cridar.

El recentment distingit amb la Creu de Sant Jordi pel seu treball com a dinamitzador de programes humanitaris, no ha dubtat a carregar contra els "il·lusos castellans" en la seva intervenció a la capital d'Osona.

"Des de Madrid, 500 homes han entrat al Principat de Catalunya i han enderrocat les portes de les cases per emportar-se als nostres fills", ha afirmat Furriols. "Aquesta terra és nostra, i a qui no li agradi, que se'n vagi", ha amenaçat, després de declarar que "aquests castellans" són uns "il·lusos" per "pensar" que els catalans són "els seus esclaus". "Il·lusos, que sou una colla d'il·lusos. A aquest poble no el veureu mai agenollat", ha sentenciat el metge a Vic.

Furriols, metge especialitzat en medicina tropical, és el creador de la Fundació Humanitària pel tercer i quart món Doctor Trueta de Vic que, mitjançant la recollida selectiva de fàrmacs, fomenta la creació d'empreses sostenibles i la inserció laboral de persones vulnerables socialment. Ha col·laborat amb Metges sense Fronteres i Metges del Món, i va ser cooperant a El Salvador, Haití i la guerra d'Angola.
 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides