Rivera assumeix que Torra pot ordenar detencions als Mossos

El líder de Cs versiona el discurs processista que atribueix al poder executiu funcions dels jutges
Albert Rivera
Albert Rivera

El president de Ciutadans, Albert Rivera, ha fet coincidir un acte del seu partit a Vic amb el debat de política general que se celebra aquest dimecres al Parlament de Catalunya. Durant la seva intervenció, mentre sonava de fons una cassolada de protesta, el líder taronja ha assumit un discurs que adjudica al poder executiu funcions dels jutges.

"Qui ha detingut els presumptes terroristes que planejaven atemptats a Catalunya? Ho ha fet Torra? Ho ha ordenat Buch? Els ho ha ordenat Torra als Mossos d'Esquadra? No, perquè mai detenen ningú perquè en funció de la seva ideologia jutgen, o no, si han de ser detinguts", ha manifestat per reivindicar la feina que fa la Guàrdia Civil, i obviant els jutges.

Seguidament, el líder de Cs ha afirmat, obviant en aquesta ocasió la presumpció d'innocència, que si no fos pels agents de la Guàrdia Civil "avui no estarien detinguts aquestes persones que intentaven atemptar contra uns altres catalans i contra instal·lacions públiques".

Rivera ha argumentat que "Torra no pot manar sobre els Mossos d'Esquadra" adduint, com si fos la responsabilitat d'un president de la Generalitat fer-ho, que "Torra no ordenarà mai als Mossos d'Esquadra que investiguin a possibles bandes terroristes, mai detindrà a un comando separatista que talli una carretera, entre altres coses perquè ell mateix diu que són els seus amics i que la seva família forma part d'aquests comandos separatistes".

"Com detindrà Torra, o ordenarà detencions, si ell n'és part i està encoratjant els CDR?", ha reblat Rivera assumint que operacions com la que s'ha endegat aquesta setmana, durant la qual la Guàrdia Civil va detenir nou persones a les quals atribueix la preparació d'artefactes explosius, s'executen per ordre del poder executiu, i no per ordre d'un jutge.

"Torra detindrà als que assetgin el Parlament llençant pedres? No. Torra no detindrà el que talli una carretera o una autopista amb estelades, no ho farà perquè prima el fet que són independentistes sobre els delictes que puguin cometre", ha afegit.

Precisament com a reacció a les detencions de membres de CDR, Torra ha escrit una carta al president del govern espanyol, Pedro Sánchez, demanant-li explicacions per les detencions que ha ordenat l'Audiència Nacional, etiquetades de "preventives" per la delegada del govern a Catalunya, Teresa Cunillera. ERC i JxCat han demanat, paral·lelament, explicacions al ministre de l'Interior, Fernando Grande-Marlaska, pel mateix operatiu de la Guàrdia Civil.

D'altra banda, arran dels empresonaments provisionals de dirigents del procés, polítics i activistes independentistes han reclamat insistentment a Sánchez l'excarceració dels presos. En algun cas, quan van ser traslladats a centres penitenciaris catalans, la mateixa petició s'ha dirigit també a Torra.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides