Torra reclama explicacions per carta a Sánchez pels CDR detinguts

Defineix els fets com una "operació judicial-policíaca-mediàtica" que vol "inventar un fals relat de violència"
Torra li escriu una carta a Sánchez

L'endemà de la detenció de 9 persones en diversos punts de Catalunya per terrorisme, rebel·lió i tinença d'explosius, el president de la Generalitat ha enviat una carta al seu homòleg espanyol demanant-li explicacions, com si del jutge del cas es tractés.

Quim Torra trasllada a Pedro Sánchez que les "detencions preventives" a les quals va fer referència la delegada del seu govern a Catalunya, Teresa Cunillera, i també el comunicat de la Guàrdia Civil, "no haurien de ser possibles en un veritable estat de dret".

Torra acaba de desfogar-se definint l'operació ordenada per l'Audiència Nacional com una "operació judicial-policíaca-mediàtica" que s'ha saltat "tots els principis de presumpció d'innocència" i que pretén "inventar un fals relat de violència a Catalunya".

També fa referència als detinguts com a persones "compromeses amb la seva societat" i mostra la "indignació" per "l'ús dels aparells de l'Estat per a una finalitat política".

El president aprofita la missiva per subratllar el caràcter "no violent" del moviment independentista.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides