Espanyols, Franco serà exhumat

El Suprem avala l'exhumació i dona el vistiplau al trasllat de les restes al cementiri de Mingorrubio, a El Pardo
Tomba de Franco
Tomba de Franco

El Tribunal Suprem avala l'exhumació de Francisco Franco del Valle de los Caídos. La secció quarta de la sala tercera ha donat el vistiplau al trasllat de les restes del dictador al cementiri de Mingorrubio, a El Pardo, on reposa la seva dona, Carmen Polo.

L'alt tribunal ha rebutjat per unanimitat el recurs de la família de Franco contra la mesura aprovada pel Consell de Ministres.

El Suprem també rebutja enterrar les restes a la catedral de l'Almudena, al centre de Madrid, com exigeix la seva família. Els descendents del dictador insistien a portar-lo a la cripta de la catedral de l'Almudena, on ja està enterrada la seva filla, Carmen Franco Polo.

L'executiu de Sánchez s'hi negava, esgrimint un informe de la delegació del govern espanyol a Madrid segons el qual suposaria "riscos evidents per a la seguretat i alteració de l'ordre públic". A més, contravindria la llei de memòria històrica, perquè permetria l'"exaltació" d'un dictador en un espai públic.

La decisió l'ha pres la secció quarta de la sala contenciosa administrativa del Suprem, presidida per Jorge Rodríguez Zapata. També la integren els magistrats Celsa Pico, José Luis Requero, Pilar TesoSegundo Sanz i Pablo Lucas.

Així, és probable que les restes del dictador siguin exhumades i traslladades al cementiri de Mingorrubio, a El Pardo, coincidint amb la campanya electoral del 10-N.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides