Els CDR detinguts passen la nit a una caserna de la Guàrdia Civil a Madrid

Passaran a disposició judicial com a màxim dijous
Els set CDR detinguts han passat nit a Madrid

Set dels nou independentistes membres dels Comitès de Defensa de la República que van ser detinguts per la Guàrdia Civil aquest dilluns han passat la nit a la comandància que el cos militar espanyol té a la localitat de Tres Cantos, a Madrid.

Els detinguts estan sent investigats pels delictes de rebel·lió, terrorisme i tinença d'explosius, i dos d'ells van ser posats en llibertat al cap de poques hores. La majoria dels arrestos es van fer a Sabadell (Vallès Occidental) però també n'hi va haver a municipis de les comarques del Vallès Oriental i Osona.

Els set que continuen sota custòdia de les forces de seguretat espanyoles hauran de prestar declaració davant del jutjat d'instrucció número 6 de l'Audiència Nacional.

En condicions normals la llei estableix que ho han de fer en un termini màxim de setanta-dues hores, és a dir, com a màxim el pròxim dijous, però en cas d'acusació per delictes de terrorisme, com les que pesen sobre els membres dels CDR arrestats ahir, la legislació espanyola permet ampliar fins a cinc dies el termini per a passar a disposició judicial i, a més, els detinguts podrien estar tancats i en règim d'incomunicació fins a tretze dies.

El portaveu d'Alerta Solidària, Xavier Pellicer, ha explicat que els advocats encara no han pogut ni parlar amb els set membres dels CDR detinguts. En entrevistes a diversos mitjans de comunicació, el portaveu de l'organització que s'encarrega de la defensa dels independentistes detinguts ha denunciat una "guerra bruta comunicativa".

En aquest context, Pellicer ha lamentat que l'Audiència Nacional actuï per perseguir delictes futurs que encara no han passat i ho ha emmarcat en la creació d'un "relat de criminalització que té poc a veure amb la realitat".

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides