Protestes per la llibertat dels CDR

Llibertat amb càrrecs de dos dels nou detinguts
Concentració a Sabadell demanant llibertat dels CDR

Manifestacions convocades a tot Catalunya per demanar la llibertat dels detinguts en l'operació de la Guàrdia Civil d'aquest dilluns.

A Sabadell, d'on són quatre dels detinguts, la concentració ha començat a les set de la tarda a la plaça del Doctor Robert. S'ha cridat "LIibertat detingudes" i a les pancartes es podien llegir lemes com "Tots som CDR" o "La repressió no ens atura". Segons la policia local, s'hi han aplegat 4.000 persones. Durant la concentració s'ha llegit un manifest condemnant les actuacions policials i judicials.

A Barcelona, la concentració s'ha fet davant la comandància de la Guàrdia Civil, a la Travessera de Gràcia.

D'altra banda, han quedat en llibertat amb càrrecs dos dels detinguts en l'operació ordenada per l'Audiència Nacional. En primer lloc ha quedat lliure un dels homes arrestat a Sabadell. I, al cap d'uns minuts, s'ha confirmat que una detinguda a Sabadell està en la mateixa situació. Tots dos han prestat declaració a la comandància de la Guàrdia Civil a la Travessera de Gràcia, a Barcelona.

Segons el seu advocat, els càrrecs que els imputen són de pertinença a organització terrorista.

Mentrestant, la Guàrdia Civil trasllada a Madrid cinc dels altres detinguts en diversos municipis catalans. Dos més han estat presents en escorcolls durant la tarda, i un ha sortit del domicili a quarts de nou del vespre, en una furgoneta de la Guàrdia Civil.

Els que viatgen a Madrid aniran als calabossos de l'Institut Armat a Tres Cantos abans de declarar a l'Audiència Nacional, que és qui ha posat en marxa el dispositiu.

(Visited 48 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari