Protestes per la llibertat dels CDR

Llibertat amb càrrecs de dos dels nou detinguts
Concentració a Sabadell demanant llibertat dels CDR

Manifestacions convocades a tot Catalunya per demanar la llibertat dels detinguts en l'operació de la Guàrdia Civil d'aquest dilluns.

A Sabadell, d'on són quatre dels detinguts, la concentració ha començat a les set de la tarda a la plaça del Doctor Robert. S'ha cridat "LIibertat detingudes" i a les pancartes es podien llegir lemes com "Tots som CDR" o "La repressió no ens atura". Segons la policia local, s'hi han aplegat 4.000 persones. Durant la concentració s'ha llegit un manifest condemnant les actuacions policials i judicials.

A Barcelona, la concentració s'ha fet davant la comandància de la Guàrdia Civil, a la Travessera de Gràcia.

D'altra banda, han quedat en llibertat amb càrrecs dos dels detinguts en l'operació ordenada per l'Audiència Nacional. En primer lloc ha quedat lliure un dels homes arrestat a Sabadell. I, al cap d'uns minuts, s'ha confirmat que una detinguda a Sabadell està en la mateixa situació. Tots dos han prestat declaració a la comandància de la Guàrdia Civil a la Travessera de Gràcia, a Barcelona.

Segons el seu advocat, els càrrecs que els imputen són de pertinença a organització terrorista.

Mentrestant, la Guàrdia Civil trasllada a Madrid cinc dels altres detinguts en diversos municipis catalans. Dos més han estat presents en escorcolls durant la tarda, i un ha sortit del domicili a quarts de nou del vespre, en una furgoneta de la Guàrdia Civil.

Els que viatgen a Madrid aniran als calabossos de l'Institut Armat a Tres Cantos abans de declarar a l'Audiència Nacional, que és qui ha posat en marxa el dispositiu.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides