La Fiscalia assenyala els detinguts com a membres de “grup terrorista”

Assegura que estaven a punt per actuar entre l'1 d'octubre i la sentència del judici del procés
Detencions de la Guardia Civil a membres dels CDR

La Fiscalia de l'Audiència Nacional imputa als nou detinguts en una operació de la Guàrdia Civil aquest matí a Catalunya els delictes de terrorisme, rebel·lió i tinença d'explosius.

En la seva nota, la Fiscalia qualifica els detinguts de "grup terrorista de caràcter secessionista". Segons el ministeri fiscal, estarien preparats per actuar contra "objectius seleccionats per un grup de militants dels CDR".

La Fiscalia assegura que davant la "certesa de les accions que es volien perpetrar", s'han fet les detencions. "S'ha procedit a la detenció dels implicats per avortar el projecte que hauria pogut ocasionar danys irreparables per com d'avançats estaven els preparatius", diu.

Les accions s'haurien fet entre l'aniversari de l'1 d'octubre i l'anunci de la sentència del judici del procés.

El ministeri públic diu que, durant els escorcolls, la Guàrdia Civil ha trobat "material i substàncies" susceptibles "de ser utilitzades en la fabricació d'artefactes explosius i de ser utilitzades contra objectius seleccionats per un grup de militants dels CDR".
 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides