L’Audiència Nacional investigarà el cas Pujol 18 mesos més

La instrucció, que va començar el 2014, s’amplia fins al 2021
Jordi Pujol Ferrusola
Jordi Pujol Ferrusola

El jutge José de la Mata, que instrueix a l’Audiència Nacional el cas Pujol, ha decidit ampliar la investigació 18 mesos més.

De la Mata accepta la sol·licitud formulada en aquest sentit per la Fiscalia Anticorrupció, tot destacant que la part central de la causa, la que afecta Jordi Pujol Ferrusola, el primogènit de l’expresident de la Generalitat, té encara comissions rogatòries i ordres europees d’investigació pendents a Andorra, Luxemburg i Dinamarca

Així mateix, el jutge argumenta que queden pendents informes relacionats amb Oleguer Pujol que també poden donar lloc a noves ordres d’investigació i nous informes.

La instrucció, que va començar el 2014, tenia fins ara com a data de finalització prevista la d'aquest dilluns, 23 de setembre. Amb el nou termini, la data límit és el 23 de març del 2021.

La causa, centrada en la presumpta comissió de delictes fiscals i blanqueig de capitals, entre altres, totalitza 36 imputats, entre els quals l’expresident Jordi Pujol, la seva esposa i els seus set fills. 

Recentment, ha incorporat un darrer informe que motiva una nova comissió rogatòria remesa Andorra, amb relació a la Fundació Paty i a un ingrés de 600.000 euros en un banc andorrà. Abans, segons va revelar El Mundo, les autoritats de Suïssa van informar l’Audiència Nacional que els Pujol Ferrusola van tenir en aquell país un fons amb gairebé 18 milions d’euros, 8 milions dels quals els van moure a Luxemburg. 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides