Detinguts nou membres de CDR acusats de preparar “accions violentes”

Se’ls atribueix l’elaboració d’explosius
Agents de la Guàrdia Civil, durant l'operatiu d'aquest 23 de setembre
Agents de la Guàrdia Civil, durant l'operatiu d'aquest 23 de setembre

La Guàrdia Civil ha detingut aquest dilluns al matí nou membres dels Comitès de Defensa de la República (CDR) als quals atribueix els preparatius d’"accions violentes". Fonts properes al cas citades per El País especifiquen que els detinguts havien comprat material per fabricar explosius i que haurien provat bombes de fabricació casolana en una casa aïllada.

Segons la mateixa informació, els investigadors han actuat contra el que consideren que podria ser el començament d’un nou grup terrorista. En el marc de l'operatiu, ordenat pel jutjat central número 6 de l’Audiència Nacional, la Guàrdia Civil ha practicat una desena d’escorcolls en domicilis i locals de diverses localitats, entre les quals Sabadell, Cerdanyola, Mollet del Vallès, Santa Perpètua de Mogoda i Sant Vicenç de Torelló. 

Les persones detingudes, segons els investigadors, planejaven accions violentes pel segon aniversari de l’1-O i la sentència del Tribunal Suprem contra els dirigents del procés. La Guàrdia Civil ha explicat en un comunicat que ha comissat documentació i material informàtic per analitzar-los, així com “abundant material i substàncies precursores per a la fabricació d’explosius susceptibles (en espera de confirmació pels especialistes) de ser empleats en la fabricació d’artefactes”. Segons Catalunya Ràdio, s'investiga els detinguts per rebel·lió, terrorisme i tinença d'explosius. Fonts jurídiques citades per la Cadena SER apunten que els detinguts pretenien atemptar en edificis oficials de Barcelona coincidint amb la sentència del Suprem.

El ministre de l’Interior, Fernando Grande-Marlaska, no ha descartat que es produeixin més detencions i escorcolls. L'operació es troba sota secret de sumari.

(Visited 42 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari