Gas pebre per dispersar les ‘manis’ de resposta a la sentència del procés

Els Mossos d'Esquadra preveuen fortes mobilitzacions i han reforçat els efectius i l'equipament dels antiavalots
L'aplicador de gas pebre

Els Mossos d'Esquadra reforçaran els efectius d'antiavalots durant el mes d'octubre. El cos tindrà més agents disponibles i a més podrien estrenar noves eines d'ordre públic. Per exemple, el polèmic gas pebre, que fa temps que tenen com a material autoritzat però que encara no han arribat a fer servir mai. També disposen d'un nou model de tanques per impedir el pas.

Les porres i els projectils de 'foam' són les armes que fins ara han utilitzat més els antiavalots dels Mossos quan decideixen actuar. Asseguren que són recursos que només apliquen si la situació és perillosa i no ha funcionat la mediació o els avisos per megafonia. En tot cas, ara no descarten fer servir una tercera opció: el gas pebre.

Defensen que és menys lesiu que les porres, perquè provoca molèsties respiratòries i picor als ulls, però els efectes passen al cap de mitja hora rentant-se la cara. També apunten que no és un gas indiscriminat, sinó que es pot dirigir contra els individus que ells seleccionin. L'aplicador s'assembla al d'un extintor, de color negre i uns 30 centímetres d'alt, i es dispara a distàncies curtes.

Un altre dels elements que la policia catalana està a punt d'estrenar són unes noves tanques per barrar el pas a manifestants. Fan un metre i mig d'alt, i estan dissenyades perquè no es puguin tombar ni llançar contra la policia com passa avui amb les tanques metàl·liques en algunes concentracions.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides