Un sector de la CUP compara el procés català amb un “castell de cartes”

Seguint idees plantejades per Anna Gabriel, Endavant critica la tebiesa del moviment independentista
Anna Gabriel

Endavant, un dels sectors de la CUP, ha aplegat en un document el balanç del cicle polític passat en el qual, entre altres conclusions, reconeix que els intents de trencar o reformar el règim del 78 han fracassat.

"Cap dels projectes de canvi no ha estat capaç ni de provocar l'ensorrament del règim ni d'arrancar-li reformes polítiques o econòmiques", sosté el document en referència al 15-M i al moviment independentista.

Algunes idees principals que sobrevolen en el document apareixen ja en la carta oberta que Anna Gabriel va dirigir a la militància de la CUP la setmana passada, una missiva en la qual defensava la idea de no persistir en l'autoengany: "Cal tornar-ho a fer, per a poder fer-ho millor. I per a fer-ho millor, cal no autoenganyar-se, cal mirar la realitat de cara i cal assumir el pes del futur".

En aquesta línia, en el document d'Endavant s'hi llegeix: "A l'hora de bastir una nova estratègia és important poder rebatre tots els artificis teòrics que justificaven les apostes polítiques fracassades".

Per aquest sector de la CUP el 15-M va fracassar a Espanya perquè no tenia un objectiu clar. En canvi, l'independentisme sí que tenia projecte concret: la república independent. Ara bé, l'organització troba que l'estratègia "basada en una transició de 18 mesos i les estructures d'estat, era un castell de cartes construït a l'aire, un artefacte de propaganda destinat a activar i retenir electoralment la creixent base social independentista".

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides