Quim Torra anuncia que no retirarà la pancarta dels presos ‘indepes’

Desoeix l'advertència del TSJC i anuncia que presentarà un recurs en defensa de la llibertat d'expressió
Pancarta per a llibertat dels presos independentistes

Després de l'advertència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), la pancarta en favor de la llibertat dels presos i exiliats continua a la façana del Palau de la Generalitat de Catalunya. El president Quim Torra ha anunciat que no la retirarà i que presentarà un recurs. En un comunicat, Torra denuncia que l'ultimàtum de 48 hores és una "vulneració flagrant del dret a la llibertat d'expressió i opinió".

Aquest divendres, l'alt tribunal català interpel·lava directament el president català perquè fes efectiva la retirada del símbol en un termini màxim de 48 hores. El mandatari català, però, no ho ha fet i diu que no ho pensa fer.

L'anunci que presentarà un recurs al TSJC ha coincidit amb l'acte de commemoració del segon aniversari dels fets del 20 de setembre de 2017. Òmnium i l'ANV han celebrat una concentració davant la seu de la conselleria d'Economia per reclamar l'absolució dels presos.

Torra ja es va negar a treure aquesta mateixa pancarta durant la campanya electoral del mes de maig, tot i que la JEC li ho havia demanat. Per aquests fets va acabar sent denunciat per desobediència i, el proper 18 de novembre, se'l jutjarà al TSJC.

En aquest cas, el TSJC proposa no admetre la recusació contra el seu president, Jesús María Barrientos, i la magistrada Mercedes Armas, tal com havia demanat la defensa del president Torra. Els dos magistrats formen part del tribunal que ha de jutjar el mandatari català pels llaços grocs.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides