La Generalitat i els Mossos castiguen als que ‘apreten’

Interior nega que hagin demanat presó per als 'nou de Lledoners'
El conseller Buch, durant el Dia de les Esquadres
El conseller Buch, durant el Dia de les Esquadres

El departament d'Interior de la Generalitat ha negat que el govern hagi formulat cap petició de penes de presó per a les nou persones que van intentar evitar el trasllat dels dirigents del procés de la presó de Lledoners a Madrid, abans de l'inici del judici al Tribunal Suprem.

El diari El Món havia publicat que el govern de Quim Torra demana presó per als nou activistes als quals va denunciar, però Interior assegura que és mentida i que no s'ha presentat cap escrit d'acusació que concreti una petició de penes.

El departament que encapçala el conseller Miquel Buch, aixó sí, ha manifestat que la Generalitat s'ha personat en la causa per facilitar la defensa jurídica dels agents dels Mossos d'Esquadra, i ha afegit que actuacions com aquesta a favor de funcionaris, com els mossos que va ser baixa, no són susceptibles de rebre ni l'aprovació ni el veto governamental. La denúncia de la Generalitat atribueix als activistes la comissió de delictes de robatori, lesions, atemptat a l'autoritat i desordres.

Els nou de Lledoners, per la seva part, es consideren víctimes d'un "muntatge policial". Asseguren que "els fets que ens està acusant la policia no tenen res a veure amb el que van passar". "El que no té cap sentit és que per una banda diguin que parlen de llibertat, que parlin de la llibertat dels presos polítics i contra la repressió, i després la Generalitat es personi contra nosaltres", s'ha queixat un d'ells en declaracions al Telenotícies de TV3.

El darrer comentari és una al·lusió al discurs habitual de les forces impulsores del procés. De manera destacada, el president Quim Torra va encoratjar els CDR a collar i a lluitar per la independència als carrers: "Apreteu, i feu bé d'apretar".

Porres a Sants
Aquesta no és l'única controvèrsia que afecta els Mossos i el departament d'Interior les darreres hores. Agents de la policia catalana han repartit cops de porra per dissoldre una concentració de gent que havia frustrat un desnonament al barri de Sants, a Barcelona.

Els activistes antidesnonaments del Grup d'Habitatge de Sants han denunciat a les xarxes la contundència emprada pels mossos, el mateix que ha fet el diputat d'ERC al Congrés Gabriel Rufián, que ha apuntat, a més, cap a JxCat, el soci de govern de la seva formació, ja que controla la conselleria d'Interior: "Qué vergüenza. La lealtad a un gobierno también es exigir explicaciones ante esto. Y debemos exigirlas".

Des de la CUP, figures com la diputada Maria Sirvent i l’exdiputada Eulàlia Reguant han recordat que JxCat i ERC van vetar la compareixença de Buch a la comissió parlamentaria d’Interior, sol·licitada pels cupaires.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides