Rovira advoca per insistir en un referèndum pactat que no veu possible

La dirigent d'ERC assumeix que l'independentisme no està "en una fase resolutiva"
Marta Rovira
Marta Rovira

La secretaria general d'ERC, Marta Rovira, afirma que la resposta a la situació política de Catalunya passa per un referèndum acordat amb l'Estat. Rovira assegura que "jo no el veig possible, però no dic que no s'hagi de jugar la carta del referèndum acordat. No hem d'abandonar mai aquesta via".

En una entrevista que publica El Temps, la dirigent republicana opina que els independentistes "no estem en una fase resolutiva perquè no hi estem preparats en aquests moments. Això vol dir que estem en una fase acumulativa de legitimitats internes i externes del referèndum. Necessitem que tothom assumeixi el referèndum com un instrument a Catalunya". Marta Rovira, que es troba fugida de la justícia espanyola a la ciutat suïssa de Ginebra, reclama que "l'independentisme ha de tenir una visió crítica sobre què no va funcionar abans i després de l'1 d'octubre amb aquesta visió".

Per a Rovira, una sentència condemnatòria pels líders independentistes per part del Tribunal Suprem "ha de tenir quatre àmbits de resposta", destacant "la mobilització popular: la gent connectarà amb les porres de l'1 d'octubre, amb el 3 d'octubre, hi haurà una onada d'indignació que farà sortir la gent al carrer". Una segona resposta, a parer de Rovira, ha de ser "la reacció institucional que està en discussió, però si us plau, traiem la pressió del Govern de la Generalitat. La reacció institucional l'han de fer totes les institucions del país: Govern, Parlament, ajuntaments, diputacions… ". La dirigent d'ERC també apunta un "tercer àmbit, l'internacional. No el descuidem: la reacció ha de connectar amb tota aquella gent que no s'explicava els cops de porra per fer un referèndum. S'ha de treballar molt bé la reacció internacional". Rovira remata la resposta a donar a la sentència del Suprem amb "la reacció jurídica. Hem d'estudiar la postsentència des d'un punt de vista jurídic i treballar els recursos judicials en els àmbits que corresponguin".

Del fet que després de les darreres eleccions municipals l'independentisme hagi arribat a pactes amb el PSC, Rovira ha afirmat que "ERC va treballar per tenir com més governs independentistes millor. I crec que no se'ns pot retreure res. Llavors, com vol que entengui que altres, podent tenir governs republicans o independentistes, no ho fessin? Encara no ho entenc. Per tant, algú ens deu alguna explicació. Sobretot pel que fa a la Diputació de Barcelona".

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides