La UDEF troba una fundació dels Pujol a Panamà

Josep Pujol va transferir 600.000 euros a la Fundación Paty, de la qual era beneficiari, el 2003
Josep Pujol Ferrusola
Josep Pujol Ferrusola

"Queda acreditat que Josep Pujol Ferrusola transfereix des del seu compte la quantitat de 600.000 euros el beneficiari dels quals és la societat panamenya Fundación Paty, de la qual el mateix Josep Pujol figura com a beneficiari", conclou la UDEF en un informe remès al jutge instructor del cas Pujol que revela El Confidencial.

Es tracta, segons la mateixa informació, d'una troballa que té el seu origen en un compte bancari andorrà i d'uns fons l'origen dels quals és, de moment, desconegut per als investigadors.

Així mateix, el darrer informe policial del cas destaca altres operacions sospitoses, entre les quals El Confidencial destaca un préstec que els investigadors consideren fictici i que atribueixen també a Josep Pujol Ferrusola. Corresponent al 2009, el préstec es va realitzar a través d'un contracte privat a l'empresari Jorge Barrigón, un dels socis de Cat Helicòpters SL, per 960.000 euros.

Sobre aquest import, la UDEF informa el jutge que els indicis "fan sospitar" que es tracta d'un préstec fictici amb el qual Josep Pujol i el seu germà Jordi Pujol Ferrusola "han pogut blanquejar" una quantitat d'aproximadament un milió d'euros.

Per últim, El Confidencial extreu de l'informe policial la constatació d'entrades i sortides de fons identificades amb el concepte Arbit, del qual s'apunta que és "una criptomoneda o una forma d'actiu digital". Així mateix, s'ha trobat una inversió de 161.000 euros en Shore Gold, una empresa canadenca de diamants, corresponent al 2007.

A més, segons publica El Periódico amb relació a la resposta de les autoritats andorranes a la petició d'informació de l'Audiència Nacional sobre els Pujol, la UDEF explica al jutge instructor que la resposta andorrana ha permès "acreditar que el total d'ingressos en efectiu" de Jordi Pujol Ferrusola a Andbank és "d'origen desconegut".

Citant el contingut de l'informe policial remès a l'Audiència Nacional, El Periódico explica que Josep Pujol disposava en la mateixa entitat andorrana d'un subcompte en euros on va realitzar ingressos per un total d'1.231.723 euros, dels quals només 244.953 s'han determinat que procedien del compte del seu germà Jordi.

(Visited 45 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari