Revoltes laborals en tardor calenta

Mentre els polítics miren cap a un altre cantó, el món laboral viu l'avantsala d'un període convuls
Conflictes laborals a Catalunya

L'atur continua sent el principal problema dels catalans, segons el Centre d'Estudis d'Opinió (CEO), i dels espanyols en general, segons el Centre d'Investigacions Sociològiques (CIS). Això no obstant, el rànquing de preocupacions dels polítics, no estudiat en cap centre d'estudis, sembla decantar-se per altres qüestions i defugir temes tan importants com la precarietat laboral. El degoteig de conflictes laborals no para de créixer i la tardor es presenta calenta i plena de mobilitzacions laborals.

L'empresa multinacional TE Connectivity (antiga Tyco) de Montcada i Reixach ha anunciat que té la intenció d'acomiadar un centenar de treballadors, el que representa una quarta part de la plantilla. Aquesta empresa es dedica a la producció de sensors i altres components per a la indústria de l'automoció i compta amb uns 80.000 treballadors i treballadores en 140 països del món. CCOO està a l'espera que l'empresa lliuri la documentació als representants dels treballadors per estudiar-la i actuar en conseqüència. En qualsevol cas, ja ha anunciat que farà tot el possible per preservar els llocs de treball que ara estan en perill.

D'altra banda, també s'ha constituït la Taula Negociadora de l'ERO que ha presentat l'empresa SERVIAIDE (Grup Zurich). En aquesta primera reunió la direcció de l'empresa ha lliurat inicialment la documentació legal requerida, en la qual plantegen un expedient d'extinció d'ocupació que afecta 224 persones, del total de 269 de la plantilla actual. CCOO farà valdre la professionalitat i el bon fer de la plantilla de SERVIAIDE per defensar el màxim de llocs de treball, que és el primer objectiu.

Finalment i entre altres conflictes, els treballadors de MON-PA han decidit mobilitzar-se també en defensa dels seus llocs de treball i contra l'expedient presentat per l'empresa. CCOO d'Indústria de Catalunya donen suport a les mobilitzacions que preveuen els treballadors, en les quals també exigeixen a l'empresa que els pagui els dos mesos de salari que deu a la plantilla.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides