La ‘bomba’ del Palau Robert

Responsables d'ERC a la Generalitat acullen i presenten una exposició sobre la corrupció convergent al recinte on Artur Mas té el despatx d'expresident
Intervenció del vicepresident Pere Aragonès, en presència...
Intervenció del vicepresident Pere Aragonès, en presència del president del Parlament, Roger Torrent, i del secretari de Difusió, Miquel Gamisans

La Generalitat de Catalunya acull al Palau Robert de Barcelona una exposició sobre corrupció que organitza juntament amb l'Oficina Antifrau de Catalunya per motiu del desè aniversari d'aquesta entitat.

En aquesta exposició, que es pot visitar des d'aquest dimecres fins al 24 de novembre i porta per títol Corrupció! Revolta ètica, abunden les referències als casos que afecten Convergència Democràtica de Catalunya (CDC), partit antecessor de Junts per Catalunya, la formació que comparteix el govern amb ERC.

En queda constància als missatges publicats les darreres hores pel compte de Twitter del Palau Robert, que pertany a la Generalitat. Un d'ells, que recull el ressò que ha tingut la iniciativa als mitjans, mostra les sigles de CDC i la cara de Fèlix Millet, el principal condemnat el cas Palau, de finançament irregular de Convergència.

En un altre es veu el vicepresident Pere Aragonès interactuant durant la inauguració amb una instal·lació on apareixen els noms d'escàndols que han esquitxat directament o indirecta els seus socis convergents, com el cas Palau, el cas del 3% (encara en fase d'instrucció), el cas de les ITV (pel qual es va condemnar Oriol Pujol), el cas Pretòria (pel qual es va condemnar els històrics Lluís Prenafeta i Macià Alavedra) i el cas Treball (d'Unió Democràtica).

Aquesta imatge del vicepresident correspon a una notícia de La Vanguardia piulada pel director general de Difusió, Jordi del Río. A banda d'Aragonès, a l'acte inaugural hi van intervenir el president del Parlament, Roger Torrent, el secretari de Difusió i Atenció Ciutadana, Miquel Gamisans, -ambdós d'ERC- i el director de l'Oficina Antifrau, Miquel Ángel Gimeno. El comissari de la mostra és el periodista i professor de la UAB David Vidal Castell.

La nota de premsa del govern, en canvi, no esmenta la presència de cap responsable governamental de JxCat. El compte de Twitter oficial del govern, això sí, es fa ressò de la nota, que destaca aquesta afirmació d'Aragonès: "El Govern de Catalunya està compromès en la lluita contra el frau i la corrupció". Ni el president Quim Torra ni la consellera de la Presidència i portaveu, Meritxell Budó, a diferència d'Aragonès, se n'han fet ressò.

Es dona la circumstància que el Palau Robert, ubicat al número 107 del Passeig de Gràcia, no només és la seu de Difusió, que enguany va deixar d'estar sota l'autoritat del departament de la Presidència, controlat per JxCat, i va passar a dependre del departament de la Vicepresidència i d'Economia i Hisenda, controlat per ERC.

En aquest recinte té el despatx d'expresident Artur Mas, qui liderava Convergència quan es van produir -segons el cas, presumptament- i van esclatar mediàticament bona part dels afers de corrupció reflectits per l'exposició.

La campanya promocional inclou aquesta interpel·lació: “Tornaries a votar un partit polític corrupte?”, una invitació a no fer-ho pels neoconvergents de Junts per Catalunya.

(Visited 181 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari