Qui no aconsegueix ser conseller nacional d’ERC?

'Selfie' de Joan Puig amb Toni Comín
'Selfie' de Joan Puig amb Toni Comín

L'exdiputat Joan Puig, editor del diari digital La República, no ha obtingut els vots necessaris de la militància per ser escollit conseller nacional d'Esquerra Republicana de Catalunya (ERC). Conjuntament amb l'elecció de l'executiva diumenge passat, els militants també elegien els seus consellers nacionals en vot directe. Pel que fa als homes, el més votat va ser Joan Tardà, amb 3.460 vots, seguit de Josep Maria Jové amb 2.374. Només aconseguien plaça els quinze primers i Puig va ser divuitè després d'obtenir la confiança de 825 militants, molt lluny de Tardà i Jové, per exemple. La dona que va tenir més suport va ser Maite Aymerich, exalcaldessa de Sant Vicenç dels Horts.

Joan Puig ha tingut diversos càrrecs institucionals: regidor i tinent d'alcalde a Blanes, president del Consell Comarcal de La Selva (1999-2003), vicepresident de la Diputació de Girona (2003-2004) i diputat al Congrés dels Diputats (2004-08). Durant la seva etapa a Madrid, es va fer famós per intentar entrar a la piscina mallorquina de Pedro J. Ramírez vestit amb banyador i amb el carnet de diputat a la boca.

Quan va perdre l'escó, Puig es va reciclar com a editor de directe!.cat, un web destinat a proclamar les bondats d'ERC i, alhora, desprestigiar els adversaris polítics fent de martell d'heretges dels no independentistes. Aquest web, malgrat la seva poca audiència, ha rebut substancioses subvencions i publicitat de la Generalitat des que ERC forma part del govern. Des de fa un any, el digital s'anomena La República.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides