La Generalitat va pagar 62.628 euros en anuncis al Smithsonian per participar al seu Festival

La Comissió Assessora sobre la Publicitat Institucional reflecteix aquesta despesa en la seva Memòria de l’any passat
Publicitat inserida pel govern a la web de l'Institut Smithsonian
Publicitat inserida pel govern a la web de l'Institut Smithsonian

La participació de Catalunya a l’edició del Smithsonian Folk Festival de l’any passat va sortir molt cara a l’erari públic. S’hi van desplaçar nombrosos dirigents de l’administració catalana i centenars de músics, restauradors, artesans i membres d’agrupacions de castellers, de colles de geganters, dels diables d’Igualada, de les falles del Pirineu i, també, de la Federació Catalana d’Entitats Catifaires.

Al cost de traslladar, alimentar i hostatjar tota aquesta comitiva a Washington, on es va celebrar el Festival entre finals de juny i començaments de juliol, cal afegir-hi els 62.628 euros que el govern català va pagar directament a l’Institut Smithsonian. Aquesta quantitat apareix en la Memòria de la Comissió Assessora sobre la Publicitat Institucional corresponent al 2018 que s’ha fet pública recentment. Correspon a la inserció a la web smithsonian.com d’una promoció turística de Catalunya

El Smithsonian Folk Festival de l’any passat va quedar marcat pels enfrontaments entre la delegació de la Generalitat i l’ambaixada espanyola als Estats Units. En la recepció privada prèvia a la seva inauguració, el president català Quim Torra es va queixar, en el seu discurs, de l’existència de "presos polítics" i "exiliats", va denunciar "la regressió democràtica" a Espanya i va reclamar el dret a l’autodeterminació.

Quan va acabar, part del públic va cantar dempeus Els Segadors. Després va intervenir l’ambaixador espanyol, Pedro Morenés, que va defensar tot el contrari, entre crits i xiulets de molts assistents catalans a la recepció. Torra es va aixecar i se’n va anar de la sala mentre parlava Morenés. Als organitzadors els va costar molt fer-lo tornar a la recepció i no ho va fer fins que l’ambaixador va acabar el seu discurs. Aquest any, l’Institut Smithsonian ha dedicat el seu Folk Festival al Poder Social de la Música. Ha anat com la seda.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides