El govern limita al “País Valencià” la seva solidaritat per la gota freda

La portaveu i consellera Budó, com el president Torra, ignora Múrcia, Andalusia i Castella-La Manxa
Budó i Buch
Budó i Buch

El govern de la Generalitat de Catalunya ha manifestat una solidaritat pels efectes de la gota freda limitada al "País Valencià", durant la roda de premsa conjunta de la consellera de la Presidència i portaveu, Meritxell Budó, i el conseller d'Interior, Miquel Buch.

En la mateixa línia d'un tuit amb què el president Quim Torra, a diferència d'altres presidents de comunitats autònomes, va oferir el seu "suport" i "solidaritat" tan sols a la Generalitat Valenciana, aquest dimarts Budó ha expressat, en la seva intervenció inicial, "la nostra consternació" pel "recent episodi que la gota freda ha tingut al País Valencià", així com "la nostra solidaritat amb totes les persones afectades, tal com el president Torra també va manifestar al president [Ximo] Puig”.

Preguntada per la resposta unitària que vol organitzar Torra contra una eventual sentència del Tribunal Suprem condemnatòria contra els dirigents del procés presos, Budó ha reconegut que no tenen "accions concretes" sobre la taula i ha indicat que "s'hi està treballant per valorar quin és el moment més idoni" i en "l'escenari oportú" per donar-la a conèixer.

D'altra banda, el conseller Buch s'ha espolsat preguntes incòmodes sobre el fet que fossin identificades pels Mossos d'Esquadra dues persones en dos casos tan diferents com la reproducció de l'himne espanyol mentre Torra feia l'ofrena floral a Rafael Casanova, d'una banda, i els aldarulls davant del Parlament, d'una altra.

Buch ha dit que ignora si van ser dues les persones identificades en cada cas i ha convidat el periodista -el director d'E-notícies, Xavier Rius- a recórrer als "mecanismes" existents per denunciar si troba que alguna actuació dels Mossos no s'ajusta a la legalitat. Quan el periodista ha replicat que "el conseller és vostè, no jo", Budó ha donat pas a la pregunta següent.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides