Arriben els Barcelona Guardian Angels contra la voluntat de l’Ajuntament

El grup de ciutadans vol plantar cara a l'onada de robatoris i violència que afecta la ciutat
Barcelona Guardian Angels

Els Guardian Angels (Àngels Guardians) de Nova York han arribat a Barcelona per patrullar pels carrers i lluitar contra l'onada creixent de robatoris i violència que s'ha instal·lat a la ciutat. El grup original va néixer al barri del Bronx de Nova York als anys 60 del segle passat per fer front a la delinqüència que no havia estat controlada per l'administració de la ciutat nord-americana. Ara un grup de ciutadans de Barcelona dirigits per Mike Henstridge han agafat la fórmula nord-americana, i amb el nom de Barcelona Guardian Angels patrullen pels carrers i metro de la ciutat amb les seves característiques boines vermelles i samarretes blanques.

A Barcelona, però, ja hi ha altres grups d'aquesta mena que intenten posar fre als delinqüents que estan assetjant els ciutadans. Avui hi ha la patrulla ciutadana de Barcelona que capitanejats per Eliane Guerrero patrullen pel metro. Altres iniciatives ciutadanes que han sortit al carrer a vigilar són la impulsada pels comerciants del barri de Sant Antoni amb la seva campanya "Vigila" i el grup BCNHelpers que usa les xarxes socials per denunciar la violència als carrers.

L'Ajuntament de Barcelona, però, ja ha deixat clar que no permetrà de cap de les maneres que els temes de seguretat ciutadana puguin estar en mans dels mateixos ciutadans. També des dels Mossos d'Esquadra es recorda que la seguretat als carrers i al metro recau en la policia catalana, la Guàrdia Urbana i l'empresa de seguretat privada que treballa per Transports Metropolitans de Barcelona (TMB).

 

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.